Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Valfrid, Manfred

Kulusevski: "Sånt som händer i fotboll"

Publicerad 05.30

Slovakiens lagkapten Milan Skriniar fäller Sveriges lagkapten Dejan Kulusevski i 2–2-matchen i Bratislava.

Besvikelsen var förstås påtaglig över den tappade 2–0-ledningen mot Slovakien.

Men Dejan Kulusevski försöker se tillvaron från den soliga sidan.

– Det var onödigt, men det är sånt som händer i fotboll. Det var inte hela världen. Vi tar med oss mycket från matchen, säger han.

I stället för att gräva ned sig i att 2–0 blev 2–2 och tre poäng stannade vi en, gladde sig Kulusevski åt det positiva svensk landslagsfotboll kan visa upp efter ett drygt halvår under Jon Dahl Tomassons regim.

Inte minst åt Yasin Ayaris spel och 21-åringens första landslagsmål.

– En tabbe av målvakten, säger Kulusevski och skrattar.

– Nej, jag skojar bra. Det var ett otroligt mål och kul för honom. Jag har jobbat med honom i somras, tränat två gånger om dagen. Det ska alla veta att det han gör kommer inte gratis.

”Allt han har kämpat för”

– I dag fick han betalt. Allt han har kämpat för, den glädje han visade. Det är livet, de sekunderna, och jag är glad att få dela det med honom, fortsätter lagkaptenen.

Sett till skapade chanser borde landslaget ha säkrat tre poäng. Men ett misstag av Viktor Johansson – som denne oreserverat tog på sig – gav Slovakien en livlina in i matchen. Den tog hemmalaget.

– Vi släpper in ett mål som försvårar hela matchen. Ändå kommer vi ut i andra halvlek och är lika bra som i första. Vi skapar många chanser. De får in 2–2 men vi försöker vinna matchen.

Kulusevski, i något av sitt livs form, njöt av matchen.

– Det är så här det ska vara. Jag ska ta ansvar, försöka vara så bra som möjligt. Jag vill avgöra. Jag väntar bara på att få avgöra matchen, men ibland går det inte, säger han.

Under lördagen reser landslaget vidare till Tallinn och måndagens möte mot Estland i Nations League.

– Estland är en match vi ska och måste vinna. Vi kanske inte kan spela på exakt samma sätt under 90 minuter. Vi ska prata med Jon och se vad vi kan göra för att sköta det bättre i framtiden, säger Kulusevski.

Dra lärdom

Victor Nilsson Lindelöf fick överraskande inte plats i startelvan mot Slovakien.

Han kom in med en halvtimma kvar, när Sverige hade 2–1 men matchen stod och vägde.

– Jag hoppar in och försöker hjälpa laget. Det var ett tufft läge att göra det, tyvärr tappar vi vår ledning. Med de chanser vi hade borde vi ha kunnat stänga matchen. Oavgjort känns nästan som en förlust.

– Det är något vi får dra lärdom av. Vi måste försöka få till det över 90 minuter, hålla tätt de perioder vi är lite sämre i matcherna, säger mittbacken.