Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Lewis Hamilton i tårar – vann på Silverstone

Kasper Ljungström/TT

Publicerad 2024-07-07

Lewis Hamilton tog sin första seger sedan 2021.

Det blev hemmaseger efter stor dramatik av Storbritanniens GP i formel 1.

Lewis Hamilton tog sin första seger sedan 2021, och sin nionde hemmaseger i karriären.

– Det betyder så mycket, den här vinsten, säger en rörd Lewis Hamilton.

Efter två år av nederländsk överlägsenhet har publiken på Silverstone i Storbritanniens GP äntligen fått se en hemmasegrare igen. Lewis Hamilton vann efter stort drama, och tog sin första seger sedan 2021.

Norris ledde länge, men ett långsamt depåstopp på det 40:e av 52 varv ställde till det för 24-åringen, som blev passerad.

Tårar i halsen

Med fem varv kvar att köra tog sig även Verstappen förbi Norris, och inledde en nervös jakt på Hamilton, drygt tre sekunder fram. Men Mercedesföraren höll undan, och hemmapubliken bröt ut i stort jubel.

– Tack för allt, hörrni. Det betyder så mycket, den här vinsten. Och ett stort tack till alla fans som är här i dag. Jag älskar er, säger Hamilton i stallradion, med darr på rösten.

Efter racet fortsatte tårarna att flöda för Hamilton, som kramade om nära och kära efter segern.

”Tufft för vem som helst”

– Jag kan inte sluta gråta.. Sedan 2021 har det varit tufft att gå upp och försöka fortsätta kämpa, träna och verkligen ge mitt allt för det här fantastiska teamet, berättar Hamilton i Viaplays sändning och fortsätter:

– Det är tufft för vem som helst. Man måste fortsätta att gräva djupt även om man känner att man är på botten. Det har helt klart funnits dagar sedan 2021 där jag har tvivlat på mig själv, ifall jag var bra nog och om jag kunde komma tillbaka. Men det viktiga är att jag har bra folk runt omkring mig, som har fått mig att kämpa.

Ingen annan har vunnit efter sitt 300:e race, men Hamiltons seger på Silverstone kom under hans 344:e race i karriären. Det är nionde gången han vinner på hemmaplan. Ingen annan har vunnit så många gånger på samma bana.