Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Sture

Brittiska medier hyllar "Svennis"

TT

Uppdaterad 10.47 | Publicerad 10.40

Fotbollslegendaren Sven-Göran Eriksson begravs i Fryksände kyrka i uppväxtorten Torsby på fredagen.

”Svens avsked”. ”Farväl till en legend”. När den forne engelske förbundskaptenen nu begravs i Torsby uppmärksammas det stort i brittiska medier.

Tidningar som The Sun, Mirror och Daily Mail har alla begravningen av Sven-Göran Eriksson som toppnyhet på sina sajter under fredagen.

Daily Mail skriver att den dystra stämningen följs av ”en känsla av tacksamhet över mannen som både var en storhet inom fotbollen och en lokal hjälte”.

”Svennis” var Englands förbundskapten mellan 2001–2006, och ledde laget i VM 2002, EM 2004 och VM 2006. Han var den första utlänningen som tränade Englands herrlandslag.

The Telegraph lyfter fram en krönika som Eriksson skrev före sin bortgång och som publicerades i tidningen dagen innan begravningen.

”Jag skulle vilja att folk minns mig som en bra tränare som försökte göra sitt bästa. Jag hoppas de tyckte om att ha mig som tränare. Mitt budskap till alla skulle bli: ge inte upp. Ge aldrig upp.”

De brittiska tidningarna uppmärksammar också att storstjärnan David Beckham väljer att närvara personligen. En källa uppger för The Sun att Beckham var ”väldigt nära Sven och ville ta ett personligt farväl”, men tillägger att han kommer att hålla en ”låg profil”.

David Beckham var landslagskapten för England när Sven-Göran Eriksson var förbundskapten, och han besökte Torsby i somras för att träffa sin vän en sista gång.