Dagens namn: Ellen, Lena

Ronaldo historisk 100-målsskytt

Uppdaterad 2019-07-16 | Publicerad 2017-04-12

Fotboll. Med två mål spräckte Cristiano Ronaldo Bayern Münchens hemmasvit. Och blev historisk på kuppen.

Real Madrid vann Champions League-kvartsfinalen med 2-1.

Ronaldo blev med målen den förste att göra 100 mål i Europa-spel. Portugisen har gjort 82 mål i 84 Champions League-matcher för Real Madrid, samt två mål i Supercupen. Han har också gjort 16 mål för Manchester United.

I den här säsongens Champions League har målen låtit vänta på sig. Han hade inför matchen i München "bara" gjort två mål i Europa-spelet. Och det dröjde innan det blev Ronaldos show på Allianz Arena. Bayern tog kommandot på hemmaplan där man vunnit 16 raka matcher i Europaspelet. 1-0 kom också i mitten av första halvlek då Arturo Vidal nickade in bollen på en hörna.

Slog högt över

I slutet av halvleken blåste domaren för straff för hands i straffområdet på en Real Madrid-försvarare. Men Vidal blev inte tvåmålsskytt, han slog bollen högt över.

Rättvist kan tyckas eftersom tv-bilderna visade att bollen aldrig tog på armen på Real-spelaren. Men dyrbart för hemmalaget skulle det visa sig.

Real Madrid kom ut som ett annat lag efter pausen och 1-1 kom redan efter två minuters spel då Cristiano Ronaldo klippte till direkt på Dani Carvajals inlägg. Sedan matade Real Madrid på och när Javi Martínez fick sitt andra gula kort för att ha rivit ner Ronaldo två gånger om, blev det spel mot ett mål.

Bayerns målvakt Manuel Neuer, tillbaka efter en fotoperation, radade upp räddningar. Men i den 77:e minuten slog Ronaldo till igen - med sulan lyckades han få bollen i mål.

– Och han kunde ha gjort fler mål, det är sån han är, säger Real Madrid-tränaren Zinedine Zidane berömmande om Ronaldo till Viasat.

– Jag är väldigt stolt över hur laget uppträdde, att de hade tålamod och inte förivrade sig.

Till returen på tisdag hoppas Bayern München att målkungen Robert Lewandowski är tillbaka. Han besväras av en axelskada.

Mål på straff

Atlético Madrid vann planenligt över Leicester. Men inte med mer än 1-0, på en straff som kanske inte skulle ha varit straff ens en gång.

Leicester-försvararen Marc Albrighton tyckte att han stoppade Antoine Griezmann utanför straffområdet, den svenske domaren Jonas Eriksson tyckte dock att förseelsen var innanför och pekade på straffpunkten. Griezmann slog själv in i målet.