Zlatans kirurg: Han har många år kvar

Publicerad 2017-05-11

Fotboll. Freddie Fu är läkaren som opererade Zlatan Ibrahimovic efter den svåra knäskadan. Nu uttalar sig kirurgen för första gången sedan ingreppet.

– Han är en av de främsta idrottsmän jag någonsin rört vid. Han har många år kvar på toppen, säger Fu till South China Morning Post.

– Jag kan inte ge för många detaljer, jag vill inte få problem med Manchester United. Men jag kan säga att han är i fantastisk form på alla sätt. Kvalitén på benen och musklerna är så bra som den kan vara.

Det var i Europa League-matchen mot Anderlecht som Ibrahimovic landade illa efter en duell och skadade knät. Efter operationen, som enligt stjärnans agent var lyckad, skrev Ibrahimovic själv på sin Instagram: "Fixad, klar och starkare. Tack ännu en gång för stödet. Snart kommer vi att njuta av mitt spel tillsammans igen".

Ibrahimovic har påbörjat rehabiliteringen i Pittsburgh där han opererades, men hur länge han blir borta är inte känt. Om de obekräftade uppgifterna att båda korsbanden i höger knä är av stämmer, kan det dröja upp till ett år innan han spelar fotboll igen.

TT

Följ ämnen i artikeln