Biles briljerade – med Gaga och Cruise på läktaren

TT

Publicerad 2024-07-28 16.19

Stjärnglans på läktaren och stjärnglans på golvet i Paris.

Amerikanskan Simone Biles, 27, briljerade i gymnastikens kval inför kändisar som Lady Gaga och Tom Cruise – trots att den fyrfaldiga OS-guldmedaljören verkar ha en ömmande vad.

Simone Biles är tillbaka i OS efter att ha dragit sig ur flera tävlingar under spelen i Tokyo för tre år sedan på grund av psykisk ohälsa.

Att hon är en av superstjärnorna i årets Paris-OS märktes på läktarna i Bercy Arena under kvalet. Där satt artisterna Snoop Dogg, Ariana Grande och Lady Gaga, som uppträdde under fredagens spektakulära invigning. Där fanns även Hollywood-stjärnor som Tom Cruise och Greta Gerwig.

Det amerikanska laget och Biles kvalade i grupp två av fem, men USA fick totalt 172.296 poäng och är klart för tisdagens lagfinal.

Biles verkade bekymras av en ömmande vad, men inte värre än att hon själv fick 59.566 poäng och 27-åringen lär vara en av guldfavoriterna i den individuella mångkampsfinalen senare under OS.

Amerikanskan tog fyra OS-guld i Rio de Janeiro 2016. I Tokyo fem år senare bröt hon lagfinalen, men var tillbaka till finalen i bom där Biles tog OS-brons.