Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Ellen, Lena

Anklagad Ronaldo förnekar brott

Uppdaterad 2019-07-15 | Publicerad 2017-07-31

Fotboll. Cristiano Ronaldo nekar till anklagelserna om skattebrott.

"Jag har aldrig gömt något i mina deklarationer", sade fotbollsstjärnan efter måndagens vittnesmål.

Cristiano Ronaldo, som anklagas för att ha lurat den spanska staten på cirka 150 miljoner i skatt, var på måndagen på plats i rätten i Pozuelo de Alarcón för att vittna.

Han svarade inte på några frågor efter det 90 minuter långa domstolsbesöket men uttalade sig i ett pressmeddelande från spelaragenturen Gestifute.

Den 32-årige Real Madrid-anfallaren nekar till anklagelserna.

"De spanska skattemyndigheterna känner till mina inkomster i detalj eftersom vi har redovisat dem. Jag har inte den minsta avsikt att undvika skatt. Jag anser att vi alla ska betala skatt utifrån våra inkomster", säger Ronaldo.

"De som känner mig vet vad jag begär av mina rådgivare: att de lägger ned den tid som krävs och betalar korrekta belopp. För jag vill inte ha några problem", fortsätter han.

Om Ronaldo anses skyldig till att ha gömt undan inkomster mellan 2011 och 2014 riskerar han dryga böter och fängelsestraff.

Portugisen är inte den första fotbollsstjärnan som har hamnat under den spanska skattemyndighetens lupp. Barcelonas Lionel Messi dömdes tidigare i år till ett 21 månader långt fängelsestraff för liknande brott, men behöver inte sitta av straffet. Fängelsedomar på mindre än två år omvandlas ofta till villkorlig dom för förstagångsförbrytare i Spanien.

TT-Reuters

Följ ämnen i artikeln