AIK upp på tredje plats

Publicerad 2016-09-20

Ishockey. AIK kom igen bra efter derbyförlusten mot Södertälje i hockeyallsvenskan och vann klart hemma mot Björklöven med 5-1. Segern innebar ett ordentligt kliv upp till tredje plats efter tre omgångar.

Redan efter 19 sekunder vispade Joakim Thelin in 1-0 . Men matchens vackraste mål kom fyra minuter in i andra perioden. Michael Lindqvist fick pucken långt ner i egen zon, vallade via Daniel Olsson-Trukljas klubba, och åkte upp genom hela Björklövenförsvaret och satte in 2-0. AIK hann också göra 3-0 genom Emil Lundberg innan gästernas Lucas Sandström reducerade och Björklöven spelade sedan bättre resten av perioden. I tredje inledde Björklöven inspirerat men sen tog AIK över igen och Jesper Frödén kunde göra 4-1 och Jesper Bratt 5-1 under de sista fem minuterna.

För Björklöven var det tredje raka förlusten och man ligger sist i hockeyallsvenskan.