Atlético Madrid straffas efter skandalderby

TT-AFP

Publicerad 2024-10-02 21.30

Atlético Madrids Koke uppmanar supportrar att sluta slänga in föremål på planen under derbyt mot Real Madrid i söndags.

Det spanska fotbollslaget Atlético Madrid straffas efter skandalderbyt mot Real Madrid i söndags. Matchen avbröts i cirka 20 minuter i andra halvlek efter att föremål, däribland tändare, kastats in mot Real Madrids målvakt, Thibaut Courtois.

Det spanska fotbollsförbundets disciplinära kommitté har nu beslutat att delar av Atléticos arena, Wanda Metropolitano, stängs av i tre matcher. Klubben bötfälls också med 45 000 euro, motsvarande drygt en halv miljon svenska kronor.

Atlético uppgav i måndags att de har bannlyst en supporter på livstid från arenan för att ha slängt in föremål på planen. Matchen slutade 1–1.