Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Albert, Albertina

Jätteryck av Scheffler – Åberg långt efter

TT

Uppdaterad 08.51 | Publicerad 01.55

Ludvig Åberg. Arkivbild.

Ludvig Åberg fick en tung start i PGA-tourens finaltävling. Bättre gick det för Scottie Scheffler, som har ryckt åt sig en sjuslagsledning i jakten på den stora segerchecken.

Den amerikanske världsettan fick, tack vare förstaplatsen i säsongstotalen, inleda finalen på East Lake utanför Atlanta med en tvåslagsledning.

Den har nu växt rejält efter Schefflers inledande 65 sĺag, sex under par. Scheffler har sju slag ned till landsmännen Collin Morikawa och Xander Schauffele.

– Men jag försöker att inte tänka på att jag har ett försprång. Jag tycker fortfarande att det här formatet är lite konstigt. Men ja, det var trevligt att få en bra start och det kändes som att jag gjorde många bra saker där ute, säger Scheffler enligt Aftonbladet.

Ludvig Åberg startade tävlingen som femma, fem slag bakom Scheffler. Efter att den svenska golfstjärnan inlett med en parrunda på 71 slag – en av dagens sämsta scorer – ligger han nu på delad 14:e plats och är hela elva slag från ledningen.

De 30 främsta på Fedex Cup-rankningen får spela finalen, vars format har varit omdiskuterat inför tävlingen. Scheffler fick inleda tävlingen på tio under par och spelarna rankades sedan i fallande skala, där de sämst rankade fick inleda på par.

Vinnaren tar hem en check på cirka 255 miljoner kronor (25 miljoner dollar).