Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Hans, Hampus

Ingen medalj för svenskhoppet: "Frustrerande"

Lasse Mannheimer/TT

Uppdaterad 13.53 | Publicerad 13.41

Sveriges Anna Beck i kvalet på 3 000 meter förföljelselopp på bana under Paralympics första dag.

Det blev ingen medalj för den svenska cyklisten Anna Beck på 3 000 meter förföljelselopp på bana under Paralympics första dag.

– Så frustrerande, säger Beck till SVT.

Svenskan blev sexa i kvalet på 3.59,993 och får därmed inte göra upp om pallplatserna senare i kväll.

I samma heat satte tyskan Maike Hausberger nytt världsrekord för C2-cyklister (ju lägre siffra desto större funktionsnedsättning) med 3.49,444. Att Beck blev varvad av Hausberger blev förödande, säger svenskan själv. Hon tvingades då ta en längre väg för att försöka ta sig om tyskan, utan att lyckas.

– Jag hade jättebra ben och det kändes jättekontrollerat. Och så blev jag omkörd och då var jag tvungen att släppa. Det var så frustrerande, säger Beck.

Hausberger fick inte behålla sitt världsrekord länge. Bara en liten stund senare gick brittiskan Daphne Schrager i mål på 3.45,133.

Allra snabbast i kvalet var dock Wang Xiaomei, Kina, som satte världsrekord i C3-klassen med 3.44,660. Wang gör nu upp med Schrager om guldet medan Hausberger kör om bronset mot schweiziskan Flurina Rigling.

För Anna Beck återstår hennes två på pappret största medaljchanser: linje- respektive tempoloppen på landsväg. I Tokyo för tre år sedan tog den 44-åriga värmländskan silver i båda grenarna.