Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Erling, Jarl

Succésvensken i ledning efter halva tävlingen

Uppdaterad 14.24 | Publicerad 14.06

Jesper Svensson har briljerat under första halvan av Open de France. Arkivbild.

I mars tog Jesper Svensson sin hittills enda seger på Europatouren.

Nu har han efter halva tävlingen av Open de France satt sig i en bra position för att ta hem sin andra.

Svensken leder tävlingen efter sitt andra varv.

Han har en bra säsong i ryggen, den 28-årige rookien på Europatouren. Så pass bra att han, redan innan veckans tävling på OS-banan Le Golf National, ser ut att vara en av de tio spelarna som säkrar ett kort till PGA-touren nästa säsong.

Tre andraplatser och en vinst har det blivit hittills, och nu har svensken satt sig i en minst sagt bra position för en ny topplacering.

Efter att ha spelat två av fyra rundor av Open de France leder han på nio under par. Efter en öppnande 65-rond (sex under par) följde Svensson upp det med en 68-rond.

Men trots det var han inte bäste svensk för dagen.

Simon Forsström bjöd på drömgolf under fredagen, och klättrade rejält på ledartavlan. En eagle, sex birdies och bara en bogey innebar en 64-rond, sju under par.

35-åringen ligger efter sin rond på delad andraplats, ett slag bakom Svensson.

Ledningen efter en rond delade Svensson med danske Thorbjörn Olesen och engelsmannen Joe Dean. De båda har nyligen startat sina andra ronder.

Skulle Svensson vinna innebär det att han klättrar upp till en tredjeplats på ”Race to Dubai”-rankingen och ser ut att knipa en plats på PGA-touren nästa säsong enkelt.