Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Lilian, Lilly

"Ser fram emot den dag jag kan träna obehindrat"

Karl Sundström/TT

Publicerad 13.47

Linn Gestblom under VM i Nove Mesto tidigare i år. Arkivbild.

Rehaben går framåt för Linn Gestblom (tidigare Persson).

Men det är fortfarande oklart när skidskytten kan göra tävlingscomeback.

– Det är så klart jättesvårt att prata om resultat i dagsläget, säger hon.

Det svenska skidskyttelandslaget tränar på hög höjd i Font Romeu, Frankrike, inför den stundande vintersäsongen. Linn Gestblom är med, men genomför alternativ träning.

– Min rehab går bra. Jag är i en fas där det handlar mycket om, som det har varit ett tag, att bygga upp styrka och uthållighet. Jag har väl tillräckligt med rörlighet. Men det gäller att bli stark och uthållig så att jag orkar göra det jag ska göra, säger 30-åringen.

Gestblom har haft problem med skador de senaste åren. Efter säsongen 2022–2023 opererade hon både axel och ljumske. Förra säsongen avslutade hon i förtid, efter VM i Nove Mesto, för att operera axeln. Sedan dess har hon fått ägna sig åt rehab.

– Det är lite svårt att säga när jag ska tävla igen. Men självklart hoppas jag och tror att jag ska kunna tävla i vinter, säger hon.

”Ska vara smärtfritt och stabilt”

Hon medger att hon börjar bli van efter flera år med skadebekymmer där hon inte har kunnat träna ordentligt.

– Det är klart att jag ser fram emot den dag som jag kan träna helt obehindrat, säger hon och tillägger:

– Om det kommer en sådan dag. Det är väl alltid något och ju äldre man blir också… Men att kunna träna utan att behöva anpassa för mycket ser jag fram emot.

Vad har du för förhoppningar på säsongen?

– Att när jag väl kör så ska det fungera bra. Jag vill ju att det ska vara det som jag gjorde operationen för. Att det ska vara smärtfritt och stabilt och att axeln ska fungera som en axel bör fungera. Sen är det så klart jättesvårt att prata om resultat i dagsläget.

Persson har blivit Gestblom

Hon har under sommaren också gift sig och bytt efternamn från Persson till Gestblom.

– Det var livets bästa dag, säger hon.

Hur går det att presentera dig med ditt nya efternamn?

– Det går sådär… Både för mig och andra tror jag. Det är väl en inlärningsperiod. Men det ska nog gå bra. Jag försöker säga rätt och skriva rätt i alla fall, skrattar Gestblom.