Åberg med superstjärnor i OS-debuten: "Nice"

Carl Göransson/TT

Publicerad 2024-07-30 13.56

Ludvig Åberg gör OS-debut på torsdag.

Ludvig Åberg får göra OS-debut i synnerligen gott sällskap. Scottie Scheffler och Rory McIlroy spelar i samma treboll när tävlingarna inleds på torsdag.

Klockan 10.11 slår en riktig stjärntrio sina första utslag på Le Golf National utanför Paris. Ludvig Åberg har placerats i en av tävlingens så kallade ”featured groups” tillsammans med världstrean Rory McIlroy och världsettan Scottie Scheffler, vilket säger en hel del om svenskens status efter bara ett drygt år som proffs.

– Ja, jag såg det precis. Nice!, säger Åberg till Aftonbladet.

Mycket talar för att det blir trebollen som drar till sig flest åskådare på banan som stod värd för Ryder Cup för sex år sedan.

Åberg, själv världsfyra, kom till Paris i helgen. Häromveckan missade han kvalgränsen i British Open, hans sista tävling inför OS.

Ändå verkar han lugn inför OS-debuten.

– Det är väldigt tuff konkurrens, många av världens toppspelare är här. Å andra sidan vet jag min egen förmåga och vad jag kan göra på en golfbana. Jag är väldigt trygg i mina egna kläder och ser fram emot att göra en bra tävlingsvecka, säger han.

Förutom 24-årige Åberg spelar även Alex Norén herrgolfen för Sverige. Norén, som var med i OS i Tokyo för tre år sedan, inleder sin runda klockan 9.22 på torsdag morgon. Argentinaren Emiliano Grillo och Ryan Fox, Nya Zeeland, spelar i samma boll.