Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Rolf, Raoul

Nya hot mot en spelare i Rosengård

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2024-08-26 21.28

En fotbollsspelare i damallsvenska Rosengård har fått ta emot hotfulla meddelanden.

Det är andra tillfället i år som spelare i Malmöklubben hotas.

– Det är för jäkligt att man 2024 ska behöva utsättas för en sådan här situation, säger klubbens ordförande Håkan Wifvesson till TT.

I maj fick en spelare i Malmöklubben ta emot ett dödshot på Youtube. Denna gång har hoten skickats till en mejladress som tillhör klubben.

– Det kom ett hot i går till klubben på en spelare och det kom ett hot i dag på samma spelare. Vi polisanmälde direkt, säger Håkan Wifvesson.

– Vi har haft täta dialoger med polisen och pratade också med Svenska fotbollförbundet och deras säkerhetsavdelning. Vi gör allt enligt de rutiner som finns, fortsätter han.

Hotet mejlades in dels dagen innan toppmötet med Häcken hemma på Malmö IP och dels på matchdagen. Senare under måndagskvällen vann serieledaren Rosengård matchen med 1–0. Efter matchen var inga spelare i Rosengård tillgängliga för intervjuer.

– Vi tycker att det är jättetråkigt det här. Man har spelare som är förebilder och ska gå ut och göra en maxprestation i en toppmatch, och så ska man i bakhuvudet behöva veta att det är en hotbild, säger Håkan Wifvesson och fortsätter:

– Vi hoppas att polisen lyckas i sin kartläggning och får detta utrett.

Hur mår spelaren?

– Man tar det väldigt olika. Det är inte bara den spelaren, utan det berör alla spelare på olika sätt. De erbjuds det stöd vi kan erbjuda och vi kommer också vara väldigt noggranna med säkerheten kring våra träningar.