Dagens namn: Rolf, Raoul

Rosengård vann toppmötet – rycker i guldstriden

Publicerad 2024-08-26 21.00

Gudrun Arnardottir kramas om efter att ha gjort 1–0 i det damallsvenska toppmötet mot Häcken.

Rosengård rycker i den damallsvenska tabellen, efter 1–0-seger mot Häcken i måndagens toppmöte.

Malmölaget har nu nio poängs marginal ner till jagande Hammarby och Häcken.

Kvällen inleddes med en tyst minut för Sven-Göran ”Svennis” Eriksson på Malmö IP, innan toppmötet mellan tabellettan Rosengård och tvåan Häcken blåstes i gång.

Chanser fanns det åt båda håll de första 45 minuterna, bland annat ett fint läge av Monica Jusu Bah som tvingade Rosengårdsmålvakten Eartha Cumings att sträcka ut rejält, men ställningen var alltjämt 0–0 i halvtid.

Anna Anvegård var trots likaläget inte nöjd med sitt Häcken med halva matchen spelad.

”Alldeles för slarviga”

– Vi får inte alls till vår press och de spelar rätt så lätt igenom oss. När vi väl vinner boll är vi alldeles för slarviga, vi skulle kunna straffa dem mycket mer än vi gjort, sade hon till Viaplay i pausen.

I den andra halvleken var det hemmalaget som kom ut bäst. Emilia Larsson hade chansen två gånger om att ge Rosengård ledningen, men utan att få utdelning.

Till slut kom i alla fall 1–0-målet, genom Gudrun Arnardottir som kunde nicka in bollen i en andravåg efter en Rosengårdshörna.

Rycker i toppen

Det skulle visa sig räcka hela vägen till seger för tabellettan, som därmed gör ett litet ryck i guldstriden. Man har nu hela nio poängs marginal ner till Häcken och Hammarby som jagar där bakom.

– Det är en helt fantastiskt bedrift av tjejerna i dag. Vi har tappat lite spelare, vi har några spelare skadade, men vi kan gå ut och visa att vi är det bästa laget i dag, säger Rosengårds tränare Joel Kjetselberg till Viaplay efter segern.

Inför måndagens matcher låg Hammarby på tredje plats i tabellen, men Stockholmslaget passerar Häcken i tabellen – båda lagen har 39 poäng men ”Bajens” målskillnad är bättre – efter storseger med hela 8–0 mot tabelljumbon Trelleborg.