Gais Axel Norén mot Hammarbys Jusef Erabi.

Hammarby hade chansen att knappa in på serieledaren Malmö FF, men tog den inte.

Hemmamötet med Gais slutade mållös.

I Halmstad tog jumbon Västerås tre värdefulla poäng i bottenstriden.

Det fotbollsallsvenska mötet mellan Hammarby och Gais på Tele2 arena i Stockholm var drygt 30 minuter gammalt när hemmaspelaren Hampus Skoglund skallade ihop med bortaspelaren Mervan Celik i en nickduell.

Skoglund blev liggande i ett par minuter på planen samtidigt som han undersöktes av det medicinska teamet. Hammarbyspelaren fick klartecken att spela vidare, men när Skoglund i pausvilan fick frågan vad han tyckte om den första halvleken svarade han:

– Jag ska vara ärlig, jag minns inte.

När den andra halvleken drog i gång var Skoglund utbytt till förmån för Dennis Collander.

”Svänger lite”

Under den första halvleken hade båda lagen svårt att skapa klara målchanser. Gaismålvakten Erik Krantz fick göra debut från start i allsvenskan och han var inte imponerad av Hammarby.

– Första halvlek var det inte mycket att göra. Jag tycker att vi spelar ut dem, säger Krantz till Max.

Serieledaren Malmö FF tappade i lördags poäng borta mot Kalmar (2–2), men tabelltrean Hammarby tog inte chansen att minska avståndet till skåningarna.

Det var chansfattigt även i den andra halvleken och det var nykomlingen Gais som hade flest avslut mot mål, enligt förbundets officiella statistik.

Mötet slutade också mållöst och Hammarby står på 36 poäng efter 20 matcher. MFF leder allsvenskan på 45 poäng medan Djurgården har 38 poäng, men en match färre spelad än toppkonkurrenterna.

– Vi skulle ju haft vinsten, då hade det varit toppen. Men hålla nollan i startdebuten, jag är glad, säger Krantz, vars Gais ligger sexa på 32 poäng.

I Halmstad tog jumbon Västerås tre värdefulla poäng. Matchens enda mål på Örjans vall föll i den 19:e minuten när Västeråsanfallaren Abdelrahman Saidi satte 1–0.

Brände straff

I den sjunde tilläggsminuten tilldömdes Halmstad en straff, men Rasmus Wiedesheim-Paul sköt högt över och Västerås vann med 1–0. Därmed lämnar Västerås (18 poäng) över jumboplatsen till Kalmar (17) efter 20 spelade matcher.

Mjällby avgjorde borta mot IFK Norrköping under den första halvleken. Imam Jagne satte 1–0 och efter knappt en halvtimme kunde Mjällbys nyförvärv Timo Stavitski utöka.

Hemmalagets Christoffer Nyman reducerade med knappt tjugo minuter kvar att spela, men Norrköping blev utan poäng.