Linköping krossade Djurgården

Publicerad 2012-06-10

Stockholm. Linköping, som stundtals haft det motigt i damallsvenskan i fotboll, fick det verkligen att lossna hemma mot Djurgården på söndagen.

Redan i första minuten gjorde Emma Lund 1-0. I paus hade hemmalaget gjort åtta och när matchen var slut stod det hela 11-0 på resultattavlan.

Manon Melis satte fyra mål för Linköping. Djurgården underströk med den nattsvarta insatsen sin plats längst ned i tabellen.

Tyresö vann den svåra bortamatchen mot Göteborg. Madelaine Edlund gjorde matchens enda mål efter 84 minuter.

Örebro tog emot Malmö och lagen bjöd på målkalas. Avgörandet kom inte förrän på stopptid när Malmös Ramona Bachmann gjorde sitt andra mål för dagen. Även Elin Rubensson i Malmö blev tvåmålsskytt. 4-3-segern innebär att Malmö är ett av tre lag som har 21 poäng i toppen av tabellen. Tyresö leder före Malmö och trean Vittsjö.

I Piteå stod det 2-0 redan efter 17 minuter. Jennifer Nobis och Ann Mari Dovland målskyttar. Bortalaget Kristianstad lyckades aldrig komma tillbaka. Båda lagen ligger i mitten av tabellen, båda med 13 poäng.

AIK och Umeå spelade oavgjort, 2-2, på Skytteholm i Solna. Hemmalaget AIK kvitterade i 87:e minuten efter att tidigare legat under med 0-2.