Hammarby sänkte Blåvitt – i 101:a minuten

Jens Bornemann/TT

Uppdaterad 18.55 | Publicerad 18.40

Jusef Erabi kramas om av Montader Madjed efter det sena segermålet.

Klockan hade tickat upp till över 100 minuters speltid.

Då bröt Jusef Erabi dödläget och säkrade seger för Hammarby, 1–0 mot IFK Göteborg.

– Det är tungt att torska, säger IFK-tränaren Stefan Billborn till Max.

Hammarby hade chansen att gå upp som tvåa i tabellen, efter Djurgårdens storförlust mot Malmö FF tidigare på söndagen.

Men det satt otroligt långt inne för Stockholmslaget, som haft svårt för IFK Göteborg den här säsongen.

Först över tio minuter in på tilläggstiden – efter en smått kaotisk andra halvlek – hittade inhopparen Montader Madjed in med ett inlägg som Jusef Erabi stötte i mål.

Det innebar tre poäng för Hammarby och en blytung poängförlust för IFK Göteborg, som fick spela sista kvarten med en man mindre.

– Det är en ganska svängig fotbollsmatch, men jag tycker att vi har lite bättre lägen i första. Andra halvlek blir mer en sluggerkamp, säger Stefan Billborn.

– Det passar oss. Men när vi får en utvisad blir det så klart lite jobbigt.

Söndagens match blev händelserik – men mest på grund av grinig stämning och en rad gula kort i den andra halvleken.

Målchanserna var relativt lätt räknade.

Jusef Erabi nickade visserligen i stolpen redan efter drygt två minuter. Men först nästan 100 minuter senare fick Hammarbyanfallaren och hans lagkamrater fira ett mål.

Motig säsong

IFK Göteborg har haft en tuff säsong så här långt – både före och efter tränarbytet i somras.

Stefan Billborn och hans assisterande tränare Joachim Björklund tog över IFK Göteborg i slutet av juni. Facit sedan dess: en seger, fyra oavgjorda och fyra förluster.

– Vi kämpar som ett lag, det är ingen som viker ner sig. Men vi får det inte att sitta ihop riktigt, säger Billborn till Max.

Comeback – och utvisad

Efter en mållös första halvlek blev den andra ryckig, med några skador och den långa raden varningar.

I slutminuterna gjorde IFK Göteborgs Hussein Carneil comeback efter en lång skadefrånvaro – men bara några minuter senare fick 22-åringen lämna planen igen efter att ha fått rött kort.

När den smått kaotiska andra halvleken gick mot sitt slut annonserades minst tolv tilläggsminuter för att täcka upp för alla spelavbrott.

Med en man mer etablerade Hammarby visst tryck mot IFK Göteborgsmålet – men 0–0 stod sig, tills Erabi såg till att det blev tre poäng och åtminstone viss fortsatt press på tabellettan Malmö FF.