MFF körde över Djurgården – ryckte mot guldet?

Daniel Kihlström/TT

Uppdaterad 16.11 | Publicerad 14.34

Serieledaren Malmö FF körde över Djurgården fullständigt i seriefinalen på hemmaplan.

Efter 4–0-segern leder skåningarna allsvenskan med tio poäng. Avgjordes kampen om SM-guldet redan under årets första septemberdag?

– Nej, det är aldrig klart, men vi har bra chanser, säger 1–0-skytten Hugo Bolin.

Den 30:e och sista omgången i herrallsvenskan är inplanerad till den 10 november, men i nuläget tyder inte mycket på en lika rafflande avslutning som i fjol när Malmö FF slog Elfsborg i en ren guldfinal i säsongens sista match.

Efter MFF:s överkörning av tabelltvåan Djurgården på hemmaplan i den 21:a omgången har skåningarna ett försprång på tio poäng till Stockholmslaget, som visserligen har en match färre spelad.

Tre mål på tolv minuter

Spänningen i söndagens seriefinal dog inom loppet av tolv minuter inför drygt 20 432 åskådare.

– Vi snackade om det innan i omklädningsrummet att gå ut och verkligen köra de första 15–20 minuterna här på hemmaplan, och jag tycker att vi gör det perfekt, säger MFF:s Hugo Bolin till Max.

I den tionde minuten – efter ett fint förarbete av lagkaptenen Anders Christiansen – vek Hugo Bolin in i straffområdet och skickade in ledningsmålet i Djurgårdsmålvakten Jacob Rinnes vänstra hörn. Ett riktigt klassmål av Bolin, som nu står på sju allsvenska fullträffar.

Tio minuter senare skickade Christiansen in 2–0 från en position precis utanför straffområdet och blott två minuter senare föll även 3–0.

Bolin dribblade sig fram vid kortlinjen och hans inspel styrdes i mål via bortaförsvararen Jacob Une Larsson. Ett mål som bokfördes som självmål.

Då visade matchuret på 22 spelade minuter.

– Bedrövligt. Det kan inte vara något annat när det står 3–0 efter första halvlek, säger Jacob Une Larsson till Max efter den första halvleken.

Hümmet började på bänken

Anfallaren Deniz Hümmet har varit glödhet för Djurgården i år med åtta allsvenska fullträffar och fyra mål när Stockholmslaget kvalade in till höstens Conference League.

Nu började Hümmet på bänken, men 27-åringen byttes in direkt i den andra halvleken tillsammans med Haris Radetinac och Miro Tenho.

Djurgården skapade visserligen stundtals ett tryck mot Malmös mål, men skärpan i avsluten saknades. I stället kunde MFF:s skyttekung Isaac Kiese Thelin skicka in sitt 13:e mål för säsongen i den 80:e minuten fram till slutresultatet 4–0.

Efter söndagen väntar ett landslagsuppehåll i allsvenskan. Nästa omgång spelas den 14–16 september.