Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

"Njuter när han presterar på det här sättet"

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 17.42

Malmö FF:s Hugo Bolin svarade för ett riktigt klassmål när skåningarna körde över Djurgården med 4–0 i allsvenskans seriefinal.

Poängmakaren Sebastian Nanasi lämnade för Frankrike.

Arvtagaren fanns redan i Malmö FF:s trupp – det lyser om Hugo Bolin just nu.

– Vi njuter när han presterar på det här sättet, säger tränaren Henrik Rydström efter 4–0-segern mot Djurgården.

Malmö FF verkar inte ha några problem med att hitta en ersättare till den svenske landslagsspelaren Sebastian Nanasi – poängspelaren som alldeles nyligen lämnade för den franska Ligue 1-klubben Strasbourg.

När Djurgården krossades i seriefinalen på hemmaplan visade 21-årige Hugo Bolin vägen.

Klassmål av Bolin

– Ibland har man ersättarna redan klara i truppen. Sedan är det viktigt för Hugos del att vara konsekvent i insatserna, men vi njuter när han presterar på det här sättet, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

Det som Rydström bland annat njöt av var Bolins 1–0-mål i den tolfte minuten i seriefinalen mot Djurgården. 21-åringen låg även bakom Malmös 3–0-mål, men det bokfördes som ett självmål då bollen tog på en bortaförsvarare.

– Tycker jag borde få det målet. Jag siktade mot mål i alla fall, säger Bolin med ett leende.

Hans 1–0-mål var ett riktigt klassmål. Efter att lagkaptenen Anders Christiansen svarat för en lysande vändning på mittplan – något som Djurgårdstränaren kallade för en ”science fiction-vändning” – kunde Bolin ta emot en långboll, vika in i straffområdet och hänga in ledningsmålet högt i Djurgårdsmålvakten Jacob Rinnes vänstra hörn.

Tränade på skottet

Hemligheten? Individuell extraträning med en extern tillslagstränare efter en lagträning i veckan.

– Det är någon jag har tränat med sedan jag var liten och hon var i Malmö nu i veckan. Vi körde bara i 15–20 minuter och tränade bara på grunderna, det var exakt det skottet vi tränade på. Det var roligt, säger Hugo Bolin.

Det var Bolins sjunde fullträff i allsvenskan den här säsongen. Fem av målen har kommit sedan serien startade om i början av juli.