Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Justus, Justina

"Dum" utvisning sänkte Göteborg

Jens Bornemann/TT

Publicerad 2024-09-01 19.41

Hussein Carneil fick rött kort – efter bara fyra minuter på planen.

Hussein Carneil hade bara varit på planen i fyra minuter när han drog på sig rött kort. ”Dumt” konstaterar assisterande tränaren Joachim Björklund.

– Samtidigt sitter vi inte och lägger all skuld på ”Husse”, säger han.

Hussein Carneil hade inte spelat sedan sista allsvenska omgången i fjol. Men återkomsten från skada – en knäoperation med lång rehabilitering – blev knappast som 22-åringen tänkt sig.

Inbytt i 83:e minuten mot Hammarby. Rött kort i 87:e, efter att ha knuffat och rört huvudet mot Simon Strand.

– Dumt, säger assisterande ”Blåvitt”-tränaren Joachim Björklund och fortsätter:

– Det är okej att komma in och vara het, men man ska inte bjuda på den. Det var fajt ute på planen, men någon skallning var det väl inte. Snarare en putt, eventuellt mot halsen. Men bjud inte på den utan håll huvudet kallt, så att vi får behålla elva man.

”Kommer tillbaka”

Hussein Carneil fick samtidigt efteråt stöttande ord från lagkamraterna.

– Jag är väl den enda som ser det känns det som. Men den är någonstans svår att snacka bort, säger August Erlingmark om det röda kortet.

– Men jag har varit där själv och gjort dumma grejer. Han kommer att komma tillbaka.

IFK Göteborg har varit nära i rätt många matcher nu. Men ”Blåvitts” poängskörd är fortsatt låg och bottenstriden i högsta grad påtaglig.

Trots att Stefan Billborn och Joachim Björklund, som tog över i somras, ledde laget till en tidig seger mot Hammarby har det gått trögt de senaste omgångarna. Sedan duon tog över har ”Blåvitt” fortfarande bara vunnit en enda match.

”En käftsmäll”

På söndagen kom en ny tung förlust när Hammarby avgjorde med 1–0-målet på tilläggstid.

Resultaten under sommaren har gjort att IFK Göteborg ligger kvar långt nere i tabellen, där det just nu bara skiljer tre poäng ner till sistaplatsen.

– Vi sliter som fan i dag och jobbar på, så det är klart att det kommer som en käftsmäll. Men vi får bara se framåt. Det enda vi kan påverka är nästa nio matcher, säger August Erlingmark.

– Men det är tungt som fan.