Dagens namn: Ellen, Lena

Ronaldo ordnade segern för Portugal

Uppdaterad 2019-07-16 | Publicerad 2017-06-21

Fotboll. I för-VM, Confederations Cup, i Ryssland är Portugal ny ledare i grupp A efter seger med 1-0 mot värdnationen.

Målnickare: Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo behövde bara åtta minuter för att ge Europamästaren Portugal ledningen, och segern, mot Ryssland i för-VM. En crossboll från Raphael Guerreiro nådde Ronaldos skalle och Igor Akinfejev var chanslös i ryska målet i sin 100:e landskamp.

Portugal får dock klara sig utan Guerreiro i resten av turneringen. Han skadade sig illa i 65:e minuten.

– Han är på sjukhus och vi tror att han har brutit benet, sade förbundskapten Fernando Santos.

Mexiko i topp

Fem minuter in i andra halvlek revanscherade Akinfejev sig då han med en lång vänsterhand klarade André Silvas nick från nära håll.

Ryssland hade en del heta chanser på slutet, bland annat en nick av Giorgij Jikia som gick tätt över på tilläggstid.

I gruppens andra match tog ett aggressivt Nya Zeeland ledningen mot Mexiko genom Leedsanfallaren Chris Wood i första halvlek. Men i andra vände Mexiko genom Raúl Jiménez och veteranen Oribe Peralta till seger 2-1. Matchen fick en hetsig avslutning på tilläggstid med videogranskningar som gav tre varningar.

Mexiko toppar gruppen före Portugal, båda på fyra poäng. Ryssland har tre och Nya Zeeland är utan poäng.