Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Ingrid, Inger

Kalla tvåa i Piteå: "Jag hade seg fart"

Publicerad 2018-01-07

Skidor. Det blev något oväntat inte Charlotte Kalla som vann tvåmilen i Piteå på söndagen. Den svenska stjärnan fick nöja sig med en andraplats bakom finländskan Johanna Matintalo.

– Jag hade hoppats på att vara piggare, säger Charlotte Kalla till NSD.

Efter den överlägsna segern på 10 kilometer fristil fick Charlotte Kalla se sig slagen på den något ovanliga distansen 20 kilometer klassiskt i Skandinaviska cupen i Piteå.

Tre lopp på tre dagar gav tre pallplatser (också trea i fredagens sprint) för det svenska OS-hoppet.

– Känslan har varit ganska förväntad. Sedan är det svårt att säga för mycket om resultat, men med tanke på träningsbakgrunden är det vad jag kunde ha förväntat mig, säger Charlotte Kalla till NSD.

I en spurtstrid mellan Kalla, Ebba Andersson och finländskan Johanna Matintalo var det den senare som drog det längsta strået. Matintalo vann sekunden före Kalla och Andersson fick nöja sig med en tredjeplats.

– Jag hade inte den där aktionen i åkningen och jag hade svårt att få något slags driv. Det kändes som att jag hade en seg fart som jag kunde hålla hela vägen, säger Charlotte Kalla.

För Charlotte Kalla återstår nu en tävling, världscupen i slovenska Planica 20-21 januari, före OS i Pyeongchang om en månad.

TT

Följ ämnen i artikeln