Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Albert, Albertina

Roma kommer till Borås i Europa League

Markus Botsjö/TT

Uppdaterad 14.58 | Publicerad 13.28

Elfsborgs Michael Badoo, målskytten Niklas Hult och Buhari Ibraim firar segern efter torsdagens kvalmatch mot Molde.

Elfsborgs får tufft motstånd i det nya ligaformatet av Europa League. Boråsklubben kommer ta emot Roma på hemmaplan och dessutom väntar en resa till London för att ta sig an Tottenham.

Elfsborg lottades dessutom mot Nice, Braga och Qarabag på hemmaplan. På bortaplan ställs boråsarna utöver Tottenham mot AZ Alkmaar, Galatasaray och Athletic Bilbao.

Malmö fick på pappret aningen lättare motstånd från potten med de förstaseedade lagen. Där möter man Rangers på hemmaplan och Slavia Prag borta.

Dessutom tar man emot Olympiakos, Galatasaray och Twente. Borta möter man Ferencvaros, Qarabag och Besiktas.

Precis som i Champions League har det tidigare systemet med fyrlagsgrupper och dubbelmöten skrotats. I stället spelas tävlingen i en grundserie med 36 lag där varje lag möter åtta olika motståndare. Fyra av matcherna spelas hemma och fyra spelas på bortaplan.

När seriespelet har avslutats går de åtta bästa lagen direkt vidare till en åttondelsfinal. Lag på plats 9–24 får spela playoff i ett dubbelmöte för att ta sig vidare till åttondel.

I Conference League deltar också 36 lag, men i stället för åtta matcher spelas endast sex.

Djurgården, ensam svensk representant i turneringen, får planera för bortaresor till Österrike (Lask Linz), Wales (The New Saints) och Island (Vikingur Reykjavik). Hemma på Tele2 arena väntar matcher mot Legia Warszawa, Vitória Guimarães och Panathinaikos.