Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Sigrid, Siri

Europa vill upprepa "miraklet i Medinah"

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 06.00

Spanjorskan Carlota Ciganda hoppas att Europa kan vända ett 6–10-underläge borta mot USA i söndagens avslutande singelmatcher i lagtävlingen Solheim Cup.

Europa måste svara för en mirakelvändning mot USA i Solheim Cup.

Då hittar europeiskorna inspiration från herrarnas motsvarighet Ryder Cup.

– Miraklet i Medinah, det kan ske, säger spanjorskan Carlota Ciganda.

Inför söndagens tolv avslutande singelmatcher i den klassiska lagtävlingen Solheim Cup på Robert Trent Jones Golf Club i Gainesville, Virginia, ligger Europa under med 6–10 mot USA.

Ett lika stort underläge vände Europas herrar borta mot USA i Ryder Cup 2012. En vändning som brukar kallas ”miraklet i Medinah”.

– Vi har en chans. Det är tolv poäng på spel. Miraklet i Medinah, det kan ske, sade spanjorskan Carlota Ciganda i Viaplays sändning efter lördagens bästbollsmatcher.

USA har inte vunnit Solheim Cup sedan 2017, men kopplade ett grepp om årets upplaga via en 6–2-ledning redan efter fredagen. Lördagens åtta matcher slutade 4–4.

Europas fyra svenskor har blandat och gett under de två första dagarna. Anna Nordqvist har två segrar och en förlust som facit, Madelene Sagström har en seger och en förlust, Maja Stark en seger och två förluster medan Linn Grant har förlorat samtliga tre matcher hon spelat.

Europas damer har också tappat en 10-6-ledning. För nio år sedan – 2015 i Tyskland – ledde Europa med 10–6 inför söndagen, men tog endast 3,5 poäng under söndagen och USA kunde spurta förbi till en seger med 14,5–13,5.