Malmö slutförde jobbet mot Klaksvik i returen

Kasper Ljungström/TT

Publicerad 2024-07-30 22.48

Hugo Bolin gjorde ett av Malmös två mål på Färöarna. Arkivbild.

Malmö slutförde jobbet mot färöiska Klaksvik.

Returen slutade 2–3, vilket innebar avancemang till den tredje rundan av Champions League-kvalet för MFF.

Malmö hade 4–1 i ryggen inför returen av Champions League-kvalet mot färöiska Klaksvik.

Då fick Skånelaget en mardrömsstart, och släppte in ett mål redan i andra minuten. Därefter fick MFF svettas – i elva minuter. Sedan gjorde Hugo Bolin 1–1 i matchen, och 2–5 totalt, vilket innebar nytt andrum för Henrik Rydströms mannar.

Därifrån var det mest en transportsträcka. Anders Christiansen satte en straff efter knappa timmen och gjorde ledningen än mer betryggande, men Klaksvik fick sedan stöta dit ett tröstmål i 65:e minuten.

Mötet på Djúpumýra Stadium i Klaksvik slutade dock 3–2, efter ett vinstmål på tilläggstid för Klaksvik, men Malmö avancerar till den tredje rundan av CL-kvalet.

Men där kan tuffare motstånd komma att vänta. Sedan tidigare är lottningen redan gjord, och Malmö ställs mot vinnarna mellan bosniska Borac Banja Luka och grekiska Paok Thessaloniki.

Paok vann under förra säsongen den grekiska ligan före storlag som Olympiakos, Aek Aten och Panathinakos. Laget är ett av de högre rankade i den andra omgången av CL-kvalet.

Vilka det blir för Malmö i nästa runda avgörs under onsdagen. Det första mötet lagen emellan slutade 3–2 till Paok.

Avancemanget innebär att Malmö säkrat Europaspel i höst, i någon form. Laget har tagit sig tillräckligt långt i Champions League-kvalet för att ha garanterat minst spel i Conference League.