Mardrömmen – förlust och kaptenen skadad

Publicerad 2024-10-12 21.14

Örebro såg till att förlänga Färjestads förlustsvit. Arkivbild.

Färjestad började med sex raka segrar – men har nu förlorat tre SHL-matcher i rad.

Dessutom fick man kaptenen Linus Johansson skadad när Örebro vann med 3–2.

I matchens allra sista minut fick Linus Johansson knät under sig i fel vinkel och fick hjälpas av isen då han haltade betänkligt. Tränaren Tomas Mitell kunde direkt efter matchen inte svara på hur skadeläget är med Johansson.

– Nej, säger han till TV4 Play.

Det var fullsatt i Behrn arena i Örebro när hockeyrivalen från Karlstad kom på besök.

Publiken fick se när Färjestad David Tomasek i andra perioden utökade i toppen av skytteligan i SHL med sitt åttonde mål för säsongen.

Men sen var det roliga slut för Färjestad.

Två mål på 20 sekunder

I början av tredje perioden hade hemmalaget 20 väldigt lyckosamma sekunder då man gick från 0–1 till 2–1 genom mål av Ludvig Larsson och Emil Larsson.

När sedan Tomasek åkte på en femminutersutvisning kunde Örebro gå till 3–1 (Patrik Puistula). Färjestad fick sedan en straff som Tomas Steen satte säkert till 2–3. Några fler mål blev det inte, trots att Färjestad tog ut målvakten på slutet.

– Det var en jämn match över 60 minuter. Vi gör några misstag i början av tredje perioden som kostade oss. Och när de får ett långt power play rinner det i väg lite tid, säger Mitell.

Marginaler med och mot

Färjestad såg omutliga ut i början av SHL-säsongen då man vann sex matcher i följd (fyra under ordinarie tid), men sedan förlorade man tre (två under ordinarie tid).

– Nu behöver vi vinna en match. Vi hade marginalerna med oss i början och nu har vi inte det, säger Mitell.

Färjestad halkade ner till fjärde plats, två poäng bakom nya serieledaren Luleå som slog Modo med 5–0. Timrå slog Skellefteå med 4–2 och är nu trea (17 poäng) och Skellefteå är tvåa (18).

Modo är sist efter att ha förlorat för sjätte gången i höst.