AIK vidare - IFK Norrköping utslaget

Publicerad 2017-07-20

Fotboll. IFK Norrköping slogs ut efter straffläggning mot litauiska Trakai i Europa Leagues andra kvalomgång.

Bättre gick det för AIK som planenligt vann hemma mot bosniska Zeljeznicar och är vidare till den tredje rundan.

Solnalaget AIK hade med sig 0-0 från den bosniska huvudstaden Sarajevo från förra veckans första möte mot Zeljeznicar i den andra kvalomgången av Europa League.

Första halvlek av torsdagens retur förblev också mållös. Men sedan avgjorde den allsvenska tabelltvåan AIK.

Vänsterbacken och lagkaptenen Nils-Eric Johansson gör inte ofta mål, men nu satte han bollen till 1-0 i 48:e minuten. Anfallaren Henok Goitom fastställde slutresultatet till 2-0 i 85:e.

I den tredje kvalomgången, det näst sista steget innan huvudturneringen, väntar portugisiska Braga redan i nästa vecka.

IFK Norrköping hade med sig 2-1 till bortamötet med Trakai från Litauens huvudstad Vilnius, men fick en mardrömsstart i torsdagskvällens returmatch.

Ryske anfallaren Maksim Maksimov gav Trakai ledningen i den elfte matchminuten och ökade på till 2-0 i 35:e.

Allsvenska trean Norrköping, favorit inför dubbelmötet, var då tvunget att göra mål för att inte slås ut. Den finländske landslagsanfallaren Simon Skrabb ordnade det när han som inhoppare reducerade till 2-1 i den 86:e minuten, vilket gav förlängning.

Men matchen fick avgöras på straffar sedan förlängningen förblivit mållös.

Trakai satte samtliga fem straffar i straffläggningen, inbytte mittfältaren Eric Smith blev Norrköpings syndabock som ende straffmissare.

Trakai är vidare till Europa League-kvalets tredje omgång med totalt 8-6.