Dagens namn: Nils

Viktig islossning för Londonlagen

Publicerad 2018-01-20

Fotboll. Chelsea har haft det tungt på sistone med fyra raka oavgjorda resultat. Senast i veckan krävdes det en straffläggning för att besegra Championshiplaget Norwich i FA-cupen, där man dessutom fick både Alvaro Morata och Pedro utvisade. Mot Brighton borta i Premier League fick dock Londonlaget ett skönt formkvitto - och det snabbt.

Redan efter sex spelade minuter hade Eden Hazard och Willian gett Chelsea en 2-0-ledning. Efter ytterligare två mål i andra halvlek, ännu ett av Hazard och ett av Victor Moses, skrevs slutresultatet till 4-0.

Islossning blev det även för Londonkollegorna Arsenal, som hade en ledning med just 4-0, fast bara efter 22 minuters spel mot Crystal Palace. Det räckte för Arsenal, som till slut vann med 4-1.

Även Manchester United vann, men med desto större bekymmer. Anthony Martials kyliga målavslut blev matchens enda i en jämn drabbning på bortaplan mot Burnley.

Inget av alla dessa topplag lyckades dock närma sig Manchester City i täten, för de vann också.

3-1 mot Newcastle blev resultatet av ett hattrick av Citys argentinske forward Sergio Aguero.