Chelseas Johanna Rytting Kaneryd och Real Madrids Athenea i Champions League-mötet.

En svensk tränare och två svenska spelare var i blickfånget när damernas Champions League-spel inleddes.

Titeljagande Chelsea besegrade Real Madrid med 3–2.

Det var fyra svenskor på planen när Chelsea tog emot Real Madrid.

Johanna Rytting Kaneryd presenterade sig direkt då hon låg bakom Chelseas 1–0 i den andra minuten genom ett inlägg med vänsterfoten som tyskan Sjoeke Nüsken satte i mål via Real Madrids Sheila Garcia.

BBC:s reportrar rosade svenskan – och menade att hennes nötande för att lära sig spela lika bra med båda fötterna gett henne en ny dimension i spelet och att hon varit viktig för Chelsea i varje match den här säsongen.

Nüsken fälldes senare i straffområdet och domaren blåste för straff. Den satte norskan Guro Reiten i mål i ösregnet på Stamford Bridge.

Chelseas svenska målvakt Zecira Musovic gjorde därefter en dubbelräddning på ett Real Madridanfall, men några minuter senare släppte hon bollen mellan benen när Alba Redondo reducerade till 1–2.

I andra halvlek utökade Chelsea till 3–1 genom Mayra Ramirez. Och Linda Caicedo gjorde 2–3 till Real Madrid.

Förutom Rytting Kaneryd och Musovic spelade Nathalie Björn i Chelseas mittförsvar och Filippa Angeldahl på Real Madrids mittfält.

Det var också en svenska i fokus i den andra matchen i grupp B – tränaren Elena Sadiku som tagit Celtic till Champions Leagues gruppspel som första skotska lag. Samtidigt blev hon den yngsta tränaren i Champions League-sammanhang (30 år och 336 dagar) och slår Julian Nagelsmanns rekord (31 år och 58 dagar).

Celtic förlorade dock den första matchen mot Twente med 0–2.