Dagispolarna avgjorde för AIK

Publicerad 2016-09-15

Ishockey. De har redan gjort sig gällande i Småkronorna. När AIK premiärspelade i hockeyallsvenskan visade talangerna Fredrik Karlström och Jesper Bratt vad de går för. 18-åringarna låg bakom 3-0-målet som sänkte Västervik på Hovet.

Simon Fernholms ledningsmål för AIK i första perioden följdes upp av 2-0 genom Jesper Frödén. Sedan var det dags för nyligen kontrakterade Karlström och Bratt att visa upp sig för sin hemmapublik på Hovet, där 4 520 hade bänkat sig. Bakom Västerviks mål hittade Bratt sin kompis Karlström som prickade in 3-0 med sitt första allsvenska mål.

– Grymt skönt. Jesper och jag har ju gått på samma dagis, skönt att han assisterar, säger en nöjd Fredrik Karlström i C More.

Tremålsunderläget blev för tufft för nykomlingen Västervik att hämta in. Joacim Hedblad missade en straff i tredje perioden innan Viktor Lindell satte reduceringspucken. AIK vann med 3-1.

Didrik Strömberg gjorde 1-0 för Timrå i slutet av första perioden borta mot Almtuna. Ett mål som skulle visa sig räcka till seger och tre poäng.