Ladda hem gratis Schlagerhäften

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-10

Historier om alla låtarna.

Missa inte tidernas största schlagersamling!

Alla vinnarlåtarna och pärlorna från 50 år med schlagerfestivalen.

Här är innehållet i den första skivan i Aftonbladets schlagersamling. Missa inte guldkornen – skivan finns att köpa i butik med Aftonbladet från och med torsdag till lördag, och kostar endast 59 kr. Härintill kan du ladda hem de exklusiva schlagerfolders som medföljer med skivorna.

1. ABC - Anna Book

Deltog 1986 och kom på 5:e plats

Text: Keith Almgren Musik: Martin Contra & Björn Frisén

Vilken musiktävling förutom Melodifestivalen kan på tre minuter etablera en låt och artist så att den för alltid blir kult? Förmodligen ingen. Därför är det passande att denna schlagerserie inleds med just ett sådant bidrag. För schlagerrävarna är Anna Book vad man kan kalla en legend. Endast 15 år gammal slog hon igenom i Melodifestivalen 1986 med den här låten.

Det här året var Melodifestivalen inrymt i SVT:s underhållningsprogram Razzel, som sändes från Cirkus i Stockholm, där ingen orkester fanns på plats. Istället var den stora nyheten att alla bidrag framfördes som en förinspelad musikvideo. De fem bidragen som till slut gick vidare till den andra omgången framfördes sedan med playback i Razzel-dekoren.

Värt att notera är att Anna Book tävlade igen året efter med låten Det finns en morgondag.

Denna gång slutade låten oplacerad men till detta år hade hon i alla fall uppnått den nyinförda åldersgränsen 16 år som numera krävdes för att få medverka i tävlingen.

2. Adrenaline - Mendez

Deltog 2002 och kom på 2:a plats

Text & musik: Robert Wåtz, Rasmus Lindvall, Leopoldo Mendez, Patrik Henzel & Pablo Cepeda

Det här året blev det helt plötsligt 32 låtar att välja mellan i tävlingen. SVT hade beslutat att införa fyra deltävlingar plus en femte, i vilken ett antal tidigare melodifestivals-vinnare skulle välja ut två bidrag bland de bidrag som kom på tredje och fjärde plats i de fyra första deltävlingarna.

Detta år fick artisterna också för första gången sjunga på valfritt språk. Något som Mendez utnyttjade. Hans låt Adrenaline, som framfördes med spansk-engelsk text, var dock aldrig i närheten att hota vinnartrion i Afro-dite med låten Never Let It Go.

Systemet med deltävlingar har använts en gång tidigare av SVT. 1971 presenterade Lennart Hyland tre låtar varje vecka i TV-programmet Hylands Hörna. Upplägget inför 2002 var dock bättre och mer genomtänkt än det var 1971 då alla låtarna i finalen sjöngs av samma artist, nämligen Family Four.

3. Alexandra - Sound Of Music

Deltog 1987 och kom på 4:e plats

Text & musik: Peter Grönvall, Nanne Grönvall & Angelique Widengren

Gruppen Sound Of Music debuterade i Melodifestivalen ett år tidigare med låten Eldorado som nådde en fjärde plats. 1987 var det dags för revansch, men bandet lyckades bara tangera föregående års placering. Festivalen blev en rysare. Fyra Bugg & en Coca-Cola vann över Högt över havet med en enda poäng. Eftersom titeln på det vinnande bidraget kunde tolkas som reklam, döptes bidraget om inför Eurovision Song Contest. Den nya titeln blev Boogaloo och därmed hade Sverige sänt sitt tredje bidrag till Eurovision som innehöll ordet ”loo”, vilket betyder toalett på engelska.

4. Alla andra får varann - Östen Warnerbring

Deltog 1960 och vann

Text & musik: Ulf Källqvist & Åke Gerhard

I den TV-sända finalen i slutet av 1959 röstades följande låtar ut: Vårens första flicka, Flicka med positiv, En kyss och Res med mig (till Marseille). Förhandsfavoriten inför finalen var Underbar, så underbar och kompositören Thore Ehrling var värd för semifinalen. Varje bidrag framfördes två gånger. Av olika artister och med en stor och en liten orkester. Röstningen detta år är en av klassikerna i Melodifestivalens historia, då presentatören Jeanette von Heidenstam står framför svarta tavlan, med pekpinne, och redovisar resultaten.

Vann gjorde låten Alla andra får varann, men varken Östen Warnerbring eller Inger Berggren fick åka till Eurovisionen i London. Siw Malmkvist åkte istället. Anledningen var att man på Sveriges Radio-TV i den svenska finalen poängterat att det var låten som skulle deltaga och inte artisten. Trots att Siw Malmkvist inte deltagit i den nationella finalen fick hon framföra Sveriges bidrag. Kanske berodde det på att hon hade blivit nekad detta året innan. Låten fick till slut 4 poäng och hamnade på en delad tionde plats ihop med Danmark.

5. Alla flickor - Linda Bengtzing

Deltog 2005 och kom på delad 10:e plats

Text & musik: Tim Larsson, Niklas Edberger, Johan Fransson & Tobias Lundgren

Ursprungligen var det tänkt att den här låten skulle framföras av Lotta Engberg, men i sista stund gick den till Linda Bengtzing efter att det hade börjat surras i kulisserna om huruvida Lotta Engberg, född 1963, fortfarande kunde betraktas som en “flicka”. Med den här låten kom Linda Bengtzing i alla fall på en tionde och sista plats i den stora finalen som sändes från en fullsatt Globen och som sågs av nästan fyra miljoner tv-tittare. Trots placeringen innebar detta det definitiva genombrottet för Linda Bengtzing som redan året efter var tillbaka i finalen och då nådde en sjunde plats med Jag ljuger så bra. Även om hon inte medverkade i tävlingarna 2007 hade hon ändå en stor hit med låten Värsta schlagern (med Markoolio) och året efter 2008 noterades hennes hittills bästa placering i tävlingen då hon kom femma med låten Hur svårt kan det va?

6. Alla har glömt - Towa Carson

Deltog 1967 och kom på 3:e plats

Text & musik: Peter Himmelstrand

Detta år fick vem som helst skicka in bidrag och det kom in ca 1 800 stycken. En jury bantade ner antalet till 225 och därefter till 35. De 35 kvarvarande spelades in med text och musik och juryn utsåg de tio melodierna som skulle fylla detta års startfält. En klassiker från detta år är poängtavlan som bestod av rör vilka fylldes av pingisbollar. En pingisboll för varje poäng, vilket gjorde att röstningen tog väldigt lång tid.

Två artister i detta års tävling hade med två bidrag vardera. Den ena var Östen Warnerbring som till slut vann med Som en dröm och den andra var Towa Carson som kom femma med låten Vem frågar vinden och sedan kom trea med denna melodi.

7. Annorstädes vals - Ingvar Wixell

Deltog 1965 och vann

Text: Alf Henrikson Musik: Dag Wirén

Precis som år 1962 bjöds endast utvalda kompositörer att skicka in bidrag. Kompositörerna presenterades i TV-programmet Alla för en ungefär en månad innan uttagningen. För att fokuseringen på låten skulle bli maximal sjöngs alla bidrag av samma artist, operasångaren Ingvar Wixell. Från och med detta år framförs melodierna en gång och med en orkester. En annan nyhet var att jurygrupperna utökades till elva stycken, en för varje av Sveriges Radios distrikt.

Annorstädes vals vann överlägset. När den här melodin sedan gavs ut på EP sålde den inte ens 1 000 exemplar vilket är den lägsta försäljningssiffra för en vinnarmelodi genom tiderna.

Helt oväntat framförs Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest på engelska – Absent Friends. Detta var tillåtet då reglerna var lite oklara. Lite anmärkningsvärt då att Sverige hade anklagat Österrike för fusk två år tidigare, då de gjort samma bedrift. Till året efter var regelverket ändrat och bidragen skulle framföras på det egna språket.

I några år framåt i alla fall.

8. April april - Siw Malmkvist

Deltog 1961 och vann

Text: Bo Eneby Musik: Bobbie Ericson

Istället för semifinaler utsågs det här året fem bidrag – av de cirka 550 inskickade – av en urvalsjury. Precis som föregående år framfördes varje låt två gånger. Inger Berggren skulle ha varit med, men fick halsfluss och ersattes av Lily Berglund. Vann gjorde Siw Malmkvist med April april. Den svarta tavlan hade kommit till heders än en gång under den relativt jämna röstningsomgången.

Siw fick kritik i pressen efteråt, då hon kommit av sig när hon sjöng. Hon glömde texten, trallade, skrattade och visslade istället. Med gester uppmanade hon publiken att sluta skratta. Detta blev en riktigt charmig klassiker i efterhand. Pressen ansåg att hon ”spelat apa” och på detta sätt tillskansat sig fördel gentemot publiken och juryn. Barbro ”Lill-Babs”

Svensson fick åka till Eurovisionen i Cannes istället. Hon berättade i en TV-intervju att hon dock var väldigt tveksam till att ställa upp. Hon tyckte att Siw hade gjort låten så bra och var rädd för vad allmänheten skulle tycka, då hon på något sätt tog Siws plats. Och så kunde hon inte ”vittsla”, som hon uttryckte det.

9. Augustin - Siw Malmkvist

Deltog 1959 och vann

Text : Bo-Harry Sandin Musik: Åke Gerhard

Till skillnad från den ganska anonyma – interna – uttagningen 1958, skulle det bli ”totalschlager” inför detta års uttagning till Eurovision Song Contest. Sveriges Radio anordnade sammanlagt åtta semifinaler i radion, med start den 7 oktober 1958. Programserien hette Säg det med musik. I varje semifinal deltog två melodier och de totalt 16 melodierna framfördes av sammanlagt sju artister. Vinnarna utsågs av lyssnarna genom röstning via vykort.

Från början var det inte meningen att tävlingen skulle utse vinnarbidraget för Eurovisionen, utan beslutet togs under tävlingens gång. Denna plötsliga förändring av förutsättningarna uppskattades inte av kompositörerna, då de ansåg att alla melodierna inte var skrivna för ett sådant sammanhang. Dessutom hade kompositören Gösta Severin redan hunnit förlägga två av vinnarmelodierna från semifinalerna, Vägen hem och Jag kan inte lova, vilket gjorde att Melodifestivalens första diskvalificeringar var ett faktum.

Finalen sändes i TV och hölls på Cirkus i Stockholm måndagen den 29 januari 1959.

Vann gjorde låten Augustin som framfördes av Siw Malmkvist, som i och med detta fick sitt genombrott. Dock fick hon inte åka till Eurovisionen. Innan tävlingen bestämde TV att Sverige skulle representeras av Brita Borg. Detta mönster kom att upprepas de kommande åren.

10. Bang en boomerang - Svenne & Lotta

Deltog 1975 och kom på 3:e plats

Text & musik: Björn Ulvaeus/Stig Anderson & Benny Andersson

Den första låten i den här serien skriven av Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Stikkan Anderson, men inte den sista. Att den skrevs till Svenne & Lotta var inte särskilt konstigt då Benny och Svenne hade ett förflutet i samma band, Hep Stars. Den här låten finns också med i en engelskspråkig version på ABBA-albumet ABBA från samma år. För första gången hölls festivalen inte i Stockholm utan i Göteborg. Kanske på grund av att Stockholm fem veckor senare skulle anordna den stora ESC-finalen för första gången med anledning av ABBAsegern föregående år.

11. Bara hon älskar mig - Blond

Deltog 1997 och vann

Text & musik: Stephan Berg

Den gamla varvshallen Eriksbergshallen i Göteborg fick stå värd för 1997 års final. Curt- Eric Holmquist var kapellmästare. Årets skandal stod Bert Karlsson för. Pressen slog upp att skivbolagsdirektören kanske blivit sponsrad av Lap Power då Helen Wellton, hustru till företagets grundare, sjöng i kören bakom Nick Borgen. En låt som gavs ut på Berts bolag.

Av de 1200 bidrag som kom in till 1997 kommer vi kanske bäst ihåg norske Nick Borgen med World Wide Web och syntgruppen Photogenique som aldrig spräckte nollan, något gruppen Blond definitivt gjorde. Till den grad att de vann. Gruppen bestod av körledaren Gabriel Forss, musikalartisten Patrik Lundström och gospelsångaren Jonas Karlhager. Upphovsmannen Stephan Berg blev anklagad för att ha snott låten av sig själv då den påminner om Mitt i ett äventyr. Blond blev en one-hit-wonder och gruppen splittrades snabbt.

12. Beatles - Forbes

Deltog 1977 och vann

Text: Sven-Olov Bagge Musik: Claes Bure

Festivalen tog ett uppehåll 1976 men var nu tillbaka och öppen för alla igen. 1103 bidrag kom in, men endast 965 blev godkända. Mest uppseendeväckande detta år var det totala misslyckandet att välja ut rätt bidrag. Endast tre, av totalt 10, bidrag från årets Melodifestival lyckades ta sig in på Svensktoppen. Bert Karlsson gjorde sin stämma hörd i sammanhanget för första gången och gav ut en skiva med låtar som inte kom med. En av låtarna var Guenerina med Paul Paljett.

Detta år bandades festivalen på Cirkus i Stockholm, och TV-sändes på kvällen samma dag. Eric Öst var 71 år och framförde tillsammans med Kennet Greuz melodin Ola mä fiola.

Eric blev i och med det den äldste melodifestivaldeltagaren någonsin. Forbes vann med låten Beatles på 117 poäng. I Eurovision Song Contest gick det dock inte riktigt lika bra då deras 117 svenska poäng decimerades till endast två.

13. Bra vibrationer - Kikki Danielsson

Deltog 1985 och vann

Text: Ingela ”Pling” Forsman Musik: Lasse Holm

Efter att ha kommit på andra plats som soloartist 1983 med Varför är kärleken röd så var Kikki tillbaka i Melodifestivalen igen. Melodifestivalen gick för andra gången av stapeln i Malmö. För första gången i festivalens historia fanns ingen orkester. Musiken var förinspelad och artisterna sjöng live till. Själva scenografin var väldigt enkel. En inhyrd laser, den första någonsin i svensk television, skulle liva upp festivalen och pressen skrev väldigt mycket om denna nya teknik. I efterhand förundras man över hur denna minimala blinkmaskin kunde bli så uppmärksammad. Under röstningen slutade rösträknaren att fungera och röstningen fick göras om från början. Vid avslutad röstning stod Bra vibrationer med Kikki Danielsson som segrare. Blomsterflicka var oväntat nog Carola Häggkvist.

14. Cara Mia - Måns Zelmerlöw

Deltog 2007 och kom på 3:e plats

Text & musik: Fredrik Kempe & Henrik Wikström

Måns Zelmerlöw blev rikskändis genom TV-programmet Idol och tog sedan TV-publiken med storm när han dansade hem vinsten i Let’s Dance våren 2006 tillsammans med Maria Karlsson.

Året efter debuterade han i Melodifestivalen. Detta var året då festivalen togs över av en ensam manlig programledare, Kristian Luuk. Två jokrar gick till final, The Ark och Sebastian.

En annan joker, Magnus Uggla, var tillbaka i festivalen för första gången sedan 1979 men missade finalen efter en duell mot den då relativt okända Sonja Aldén.

2007 var året då tittarna röstat fram hela fyra ballader till finalen. Tommy Nilsson, Marie Lindberg (skolfröken), Sonja Aldén och Sarah Dawn Finer. The Ark segrade efter en ganska enkel match, där juryn gav dem en betryggande ledning före Andreas Johnson.

I förhandstippningarna var The Ark överlägsna. Den enda som kunde se ut att utmana dem var unge Måns Zelmerlöw. Han kom till slut tvåa i folkets telefonomröstning. Jurygrupperna hade dock lagt honom på behörigt avstånd till The Ark. Måns slutade till slut trea efter Andreas Johnson.

15. Crazy In - Love Jill Johnson

Deltog 2003 och kom på 4:e plats

Text & musik: Larry Forsberg, Sven-Inge Sjöberg & Lennart Wastesson

Efter festivalsuccén 2002 var tävlingen nu hetare än någonsin med fyra deltävlingar, en andra chans och en stor final i Globen. 32 artister och kompositörer stod hoppfulla om att under de fyra inledande veckorna vara en av de åtta låtar som skulle gå direkt till finalen i Globen. Ytterligare två låtar skulle få en finalchans genom ”Tittarnas val”, det som i dag är ”Andra chansen”. Mark Levengood ledde festivalen tillsammans med en eller två nya personer för varje festivalstad. Efter en rafflande röstning, där publiken i Globen ljudligt höll

Alcazar som självklar favorit, steg istället Fame och låten Give Me Your Love upp på tronen som slutlig segrare. Men en låt som blev minst lika stor, trots en fjärdeplats, var detta bidrag med Jill Johnson. Men Jill var inte obekant för TV-tittarna då hon slagit igenom med dunder och brak som vinnare med Kärleken är i Melodifestivalen 1998.

16. Dag efter dag - Chips

Deltog 1982 och vann

Text: Monica Forsberg Musik: Lasse Holm

Detta år blev det en riktig festival igen, efter 1981 års hårdbantning. Programmet sändes från Lisebergshallen i Göteborg och trots att göteborgarna endast producerat en festival tidigare var den väldigt underhållande och välproducerad. Fredrik Belfrage var programledare. Av tio gick fem låtar vidare till en andra omgång och låtarna framfördes där än en gång. På så sätt behövde ingen bli ledsen för att de kom sist, då alla övriga melodier hamnade på sjätte plats. Vidare var juryn med på plats och uppdelade i ålderskategorier.

Under sändningen blev SVT:s telefonväxel nerringd. Detta på grund av Fredrik Belfrages uppvikta krage. Dock försäkrade Fredrik, att det var bara ett försök i att vara moderiktig, men att han genast skulle vika ner kragen.

Efter tre försök i tävlingen vann Kikki Danielsson, tillsammans med Elisabeth Andreasson.

Kikki sa i en kommentar att det var Björn Skifs förtjänst, eftersom han inte var med detta år.

Björn hade ju vunnit över Kikki både 1978 och 1981.

17. Dansa i neon - Lena Philipsson

Deltog 1987 och kom på 5:e plats

Text: Peo Thyrén & Ola Håkansson Musik: Tim Norell

En av de största i sammanhanget. Hon började med musiken redan som barn. 1982 var hon med i talangjakten Nya Ansikten som hon vann. Producenten Torgny Söderberg fick upp ögonen för den talangfulla småländskan. Det var början på ett långt samarbete. Bert Karlsson erbjöd henne låten Bra vibrationer men hon tackade nej. 1986 tackade hon däremot ja till Melodifestivalen med låten Kärleken är evig av Torgny Söderberg och Per Gessle.

Hon kom tvåa. Året därpå gjorde Lena ett nytt försök i Melodifestivalen, denna gång med klassiska schlagerdängan Dansa i neon. Skivan med samma namn sålde bra och turnén blev en succé. Men det blev sista skivan på Mariann. Ett tredje försök gjordes i Melodifestivalen 1988 med Om igen, men återigen blev Lena tvåa. Slagen av Tommy Körberg. Det skulle dröja 17 år innan vi fick se Lena på Melodifestivalens scen igen.

18. Den vilda - One More Time

Deltog 1996 och vann

Text & musik: Peter & Nanne Grönvall

Siw Malmkvist och Pontus Gårdinger var programvärdar när Melodifestivalen kom till Victoriahallen vid Älvsjömässan i Stockholm. 1996 var balladernas år och Bert Karlsson som inte hade några låtar med detta år utbrast att ”i år är det värre skitlåtar än någonsin”. Tio låtar var utvalda utav totalt 1475 inskickade melodier. Först ut att tävla var gänget Lasse Kronér, Lennart Grahn, Peter Lundblad, Nick Borgen och Janne Bark med gitarrerna i högsta hugg.

Den klämkäcka Gör någon glad gick inte vidare från den första röstningsomgången. Den som startade på andra plats, och faktiskt hamnade på andra plats, var Andreas Lundstedt.

Han sjöng balladen Driver dagg faller regn. Från början var det tänkt att Lena Philipsson skulle sjunga powerlåten Juliette & Jonathan men hon backade ur och Lotta Engberg hoppade in istället. Demoversionen finns dock utgiven på en samlingsskiva med Lena Philipsson. Schlagerlassarna Berghagen / Holm skrev bidraget Du är för alltid en del utav mig till Henrik Åberg och var segertippade. Låten fick dock en snöplig sista plats men fick revansch senare på Svensktoppen där den hamnade etta. Nanne Grönvall ingick i gruppen One More Time tillsammans Maria Rådsten och maken Peter Grönvall. De vann med balladen Den vilda, som senare slutade trea i Oslofinalen.

19. Det blir alltid värre framåt natten - Björn Skifs

Deltog 1978 och vann

Text & musik: Peter Himmelstrand

Efter 1977 års misslyckande* med att välja ut rätt låtar, bjöds totalt 58 kompositörer in istället för att vem som helst fick skicka in bidrag. Lasse Holm och Kikki Danielsson gjorde sina debuter i Melodifestivalen. Precis som året innan bandas tävlingen på Cirkus i Stockholm, men visades samma kväll i TV. Ulf Elfving, som var programledare föregående år, fick förnyat förtroende och Anders Berglund var kapellmästare för första gången. Efter en spännande röstningsomgång fick en skiljeomröstning, för andra gången i Melodifestivalens historia, avgöra vem som skulle segra. Både Det blir värre framåt natten och Miss Decibel fick 100 poäng vardera, men efter omröstningen stod Det blir värre framåt natten som vinnare. Björn Skifs tar i och med detta sin första seger efter att deltagit i festivalen två gånger tidigare. Riktigt nöjd var dock inte Skifs, vinsten till trots. Han fick nämligen inte lov att framföra bidraget på engelska i Eurovision.

Han planerade en kupp, han skulle sjunga på engelska i alla fall och bli diskvalificerad.

Han ångrade sig i sista sekund och kom av sig i början av låten. * Se låt 12.

20. Det börjar verka kärlek banne mig - Claes-Göran Hederström

Deltog 1968 och vann

Text & musik: Peter Himmelstrand

TV valde detta år ut tio artister som vem som helst fick skriva en låt till. Hela 2233 bidrag kom in. Dock fick samma bidrag skickas till en eller två artister. Artisten valde sedan därefter ut vilken låt som denne ville framföra. Du vet var jag finns anklagades för plagiat av låten Don´t Sleep in the Subway/Sov inte i tunnelbanan.

Det börjar verka kärlek banne mig med Claes-Göran Hederström vann och den första riktiga poplåten hade vunnit Melodifestivalen. I finalen i London hamnade den på en femte plats. En annan riktig klassiker från detta år är Gå och göm dig, Åke-Tråk med Mona Wessman.

21. Det gör ont - Lena Philipsson

Deltog 2004 och vann

Text & musik: Orup

För första gången sprängde antalet inskickade bidrag tretusenspärren med hela 3 228 bidrag. Svenska Musikläggarföreningen valde ut 700 bidrag som blev 28 efter SVT-juryns gallring. En av nyheterna för detta år var att ytterligare fyra bidrag, de så kallade jokrarna, skulle ansluta sig till startlistan. Dessa fyra jokerlåtar – en i varje deltävling – gjordes av de fyra specialinbjudna kompositörerna Lasse Berghagen, E-Type, Thomas G:son och Orup/Lena Philipsson. Över fyra miljoner människor såg på när Lena Philipsson, Shirley Clamp, E-Type och de andra skulle slåss om den åtråvärda slutdestinationen i Eurovision Song Contest i Turkiet.

Efter en rafflande omröstning, gick till slut Istanbul-biljetten till Lena Philipsson.

ABC Thore Ehrling Musik AB (P) 1986 Sony Music Entertainment AB

Adrenaline Cosmos Songs / Gsf Publishing / Sony/ATV Music Publ. Scand. AB (P) 2002 Universal Music AB

Alexandra Emi Music Publ. Scand. AB (P)1987 Sony Music Entertainment AB

Alla andra får varann Intersong-förlagen / Warner (P) 1960 Universal Music AB

Alla flickor Warner/Chappell Music Publ. Scand. AB (P) 2005 Warner Music Sweden AB

Alla har glömt Musikfabriken / Scandinavian Songs AB (P) 1967 EMI Music Sweden AB

Annorstädes vals Gehrmans Musikförlag AB (P) 1965 EMI Music Sweden AB

April april Peermusic AB (P)1961 Warner Music Sweden AB

Augustin Intersong-förlagen / Warner (P) 1959 Warner Music Sweden AB

Bang, en boomerang Universal / Union Songs (P) 1975 Universal Music AB

Bara hon älskar mig A2A (P) 1997 Sony Music Entertainment AB

Beatles Great Songs (P) 1977 Warner Music Sweden AB

Bra vibrationer EMI CMM Publ. AB (P) 1985 Warner Music Sweden AB

Cara Mia Universal Music Publ. Scand. AB (P) 2007 Warner Music Sweden AB

Crazy In Love Start Klart Music AB (P) 2003 Lionheart Intertnational AB

Dag efter dag EMI CMM Publ. AB (P) 1982 Warner Music Sweden AB

Dansa i neon Cloudberry Songs (P) 1987 Warner Music Sweden AB

Den vilda Emi Music Publ. Scand. AB (P) 1986 Sony Music Entertainment AB

Det blir alltid värre framåt natten Musikfabriken/Scandinavian Songs AB (P) 1978 EMI Music Sweden AB

Det börjar verka kärlek banne mig Musikfabriken Scandinavian Songs (P) 1968 EMI Music Sweden AB

Det gör ont Madhouse Music / Universal / MGB (P) 2004 Sony Music Entertainment AB

Sammanställning och urval: Mårten Aglander, Michael Cederberg P3 (SR) och Johannes Sjöberg

Texter: Gylleneskor.se

Kompletterande texter: Johannes Sjöberg

Aftonbladet