Pasta L & L

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-05

20 minuter

(2 personer)

Det här behöver du (receptet går bra att dubbla)

2 portioner pasta

300 g köttbullar

400 g passerade tomater på burk

1 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 tsk torkad basilika

0,5 tsk socker

1 morot

2 stjälkar blekselleri

Parmesan

Salt

Peppar

Så här gör du

1. Sätt igång ugnen på 225 grader.

2. Sätt igång pastakoket.

3. Lägg köttbullarna i en långpanna eller i en ugnssäker form. och stoppa in i ugnen. Kolla på paketet hur länge de ska vara där inne. Skaka om dem någon gång i halvtid.

4. Hetta upp olivoljan i en kastrull.

5. Banka till vitlöksklyftan med näven så att den spricker (vitlöksklyftan, alltså). Skala och fräs i oljan någon minut. Fiska upp den sedan.

6. Häll i tomaterna och krydda med basilika, socker, peppar och salt. Smaka av när röran kokat några minuter. (All röra går säkert inte åt. Frys in det överblivna. En skvätt tomatsås är alltid bra att ha.)

7. Skala moroten och skär i stavar.

8. Ansa bleksellerin. Ta några tag med potatisskalaren på den med om den verkar trådig. Skär i stavar.

9. Servera pastan med riven parmesan, tomatsås och köttbullar.