Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ludvig, Love

Jag vill vara lika kär när jag är 50

Det är inte svårt att förstå varför medelålders kärlek håller bättre än ung.

Inga barn.

Så enkelt är det.

Barn förstör. Om man låter dem. Barn fräter på kärlekstallrikens ömtåliga glasyr. Ställer man den i diskmaskinen bland all smutsig vardag blir den krackelerad och så kastar man bort den. Man ska vara jämställd och allt möjligt trams och så bryter folk ihop, det är för svårt.

Man fokuserar på fel saker och plötsligt är man hjärtligt trött på den man älskade för inte så himla länge sedan. Den man ville leva med hela livet, den man valde att bilda familj med. Och så går det ett par år och så har man knäckt varandra.

Man går åt varsitt håll och har varannan vecka barn. Och så träffar man en ny. Och nu känns allt så rätt på något sätt.

När jag tittar på par som har startat nya familjer med nya respektive och fått bonusbarn, tänker jag att första omgången bara var ett test. I dagens familjeliv har alla minst två chanser att göra rätt.

Träffa någon du tycker om, få ett par barn mer eller mindre tätt, stå ut ett par år, skilj dig. Sedan kan livet börja på riktigt.

Med en ny man kan man göra alla rätt, från början. Man vet vad som är viktigt i livet, man har lärt sig hur kärlek dör.

Men den första kan vara den rätta. Barnen, familjelivet och alla förväntningar dödade det.

Jag har bestämt mig för att göra rätt i första försöket.

Det har Jonas Gardell också och skrev så här i sin nystartade blogg;

”Alla relationer har ju sina upp och ner, Mark och min också så klart. Men vi har helt enkelt bestämt oss för att ta de kriser som kommer inom relationen, vi tillåter oss inte att tänka att vi vill ut ur den.”

Hurra så bra!

Tänk att det ska till en bög för att lösa den svåraste av relationsfrågor, den om hur man håller ihop, i vått och torrt och beige. Hemligheten ligger självklart i Jonas tro, men det går bra ändå. Jag har inte trott på gud sedan jag var barn.

Ibland kan jag inte låta bli att tänka ”de gick på det” om par som skiljer sig.

Gå inte i fällan.

Jag vill inte skilja mig och börja om när jag är fyrtio eller femtio med någon som jag kan resa med och spela golf med och åka runt med till hans barnbarn och mina barnbarn.

Jag vill göra allt det här med Joachim, det ska vara våra barnbarn.

Jag hoppas att jag älskar Joachim när jag är femtio också. Jag hoppas att vi går på bio hand i hand. Och jag hoppas att Brad Pitt fortfarande får ha sex på duken. Trots att det är lite äckligt.

Fotbollsfruns blogg – här hittar du den

Läs inläggen här.

Läs mer:

Följ ämnen i artikeln