Den misstänkte för väskmordet är liten som ett frimärke
En ung man i vit t-shirt och mörkt skägg.
Det är den nya tidens häktningsförhandlingar och den misstänkte, möjligen inblandad i vad som kvällspressen har döpt till väskmordet, tittar mot oss i domstolssalen från en skärm.
Är han medskyldig till grövsta tänkbara brottslighet?
Eller kommer det att visa sig att denne 19-åring talar sanning, att han är oskyldig?
Rådman Karl Lorentzon och de vanliga journalisterna, SVT och TV4, Aftonbladet och Expressen, befinner sig i Nacka tingsrätt, den unge mannen sitter i arresten i Flemingsberg, åklagaren är med på länk från sitt tjänsterum.
Ja, det är nya tider och domstolen har flyttat till ett område som heter Sickla Front och som är granne med Hammarby sjöstad.
En skylt på ett högt hus i glas och betong på andra sidan gatan upplyser om ett Innovation Centre för biomaterials.
Det är den finsk-svenska skogsindustrikoncernen Stora Enso som blickar mot framtiden och möjligheterna till nya områden och nya miljarder och vackra drömmar för aktieägarna.
Häktningsförhandlingen startar klockan nio, den unge mannen är liten som ett frimärke på skärmen på väggen, han viskar någonting till sin advokat och tittar sedan mot kameran.
Strul, åklagare Cecilia Tepper har glömt att informera rätten om att det behövs en tolk som kan persiska, paus, det går en halvtimme.
– Mord mellan den sjunde och tionde mars på okänd plats i Värmdö, Nacka, säger åklagaren då tolk har hittats och förhandlingen börjat om.
– Värmdö och Nacka är olika kommuner, påpekar rådmannen.
Tolkens översättningar knastrar över en telefon, åklagaren tar ny sats:
Okänd plats Värmdö, Nacka, Sverige...
Vad vet vi egentligen?
Vi känner till så mycket som att en 37-årig man har hittats död i en väska i ett skogsområde på Värmdö.
Känt är även att ett ungt par, en 23-årig man och en 24-årig kvinna, har häktats i sin frånvaro som misstänkta för mord.
Kvinnan ska ha haft någon form av relation med den döde, de digitala spåren efter dem leder till en annan del av världen, internationell efterlysning har utfärdats.
Åklagaren yrkar på stängda dörrar. Rådman Lorentzon bifaller. Journalisterna reser sig upp och går ut.
Mejl tickar in i min mobil. Åklagarmyndigheten är på hugget. Häktningsförhandling för mord i Jönköping, åtal väckt för våldsamt upplopp vid fotbollsmatch, tre begärda häktade för bedrägerier mot äldre...
En vänlig vakt berättar att han har varit i branschen sedan 90-talet, han arbetade även vid gamla Nacka tingsrätt, han trivs, det var självklart att följa med då flytten 2018 gick till de nya lokalerna, ljusa och luftiga.
Sicklaöns gamla industriområde har stöpts om, några gamla tegelhus är bevarade, här trängs nu laboratorier med marknadsavdelningar och high tech med en och annan verkstad från en annan epok.
Förra gången jag var här, det var ett par år sedan, samma sal, då som nu en häktningsförhandling, kvinna misstänkt för att ha dödat sin 14-åriga dotter.
Det spekulerades i att det var ett hedersmord. Kvinnan häktades, rubriker skrek om hennes påstådda känslokyla, men utredningen visade att inget brott hade begåtts, hon släpptes och kunde begrava flickan.
Vi journalister blir upphetsade och glömmer så lätt bort det, att en häktning långtifrån är samma sak som en fällande dom.
På skärmen utanför salen dyker plötsligt intressant information upp. Ännu en häktningsförhandling i ärendet i eftermiddag. Uppenbarligen tros en fjärde person vara inblandad.
Mobilen skräller till. Livstid för mordet på Emporia i Malmö.
Klockan 10.35 blir vi insläppta igen. Beslut ska avkunnas. Men nu går inte åklagaren att få tag på. Telefonen ringer och ringer och ringer, men inget svar.
Ny paus. En väntan som går att fördriva med ögonen ner i smartphonen, denna förträffliga uppfinning.
Den svenska grenen av Stora Enso, den moderna miljardkoncernen som har sin verksamhet för innovation på andra sidan gatan, går tillbaka till kopparbrytningen i Falu gruva, en gruva som finns dokumenterad i ett bytesbrev 1288 och som erhöll kungliga privilegier 1347.
Under 1600-talet svarade verksamheten tidvis tydligen för två tredjedelar av världsproduktionen av koppar.
11.00, två timmar efter att häktningsförhandlingen inleddes, då tolk till slut har hittats och åklagaren gått att få tag på, ska vi äntligen få besked.
Det är ovärdigt med så här mycket strul i ett så allvarligt sammanhang som detta. Det drar ett löjes skimmer över processen.
Salen är luftig, modern, ljus. Den unge mannen i den vita t-shirten tittar spänt mot kameran. Rådman Lorentzon ber om ursäkt för allt krångel och meddelar sitt beslut.
19-åringen häktas som på sannolika skäl misstänkt för mord.