Sanders har blivit rumsren
Bernie Sanders övertygande seger i Nevada visar att hans radikala vänsterpolitik är på väg att bli rumsren bland demokrater i USA.
Ska de moderata krafterna ha en chans att slå honom måste de enas kring en enda kandidat.
I och med den förkrossande segern i Nevada har demokraterna fått en klar frontrunner, en kandidat som är favorit till att få partiets nominering att utmana president Donald Trump om makten i november.
Eftersom amerikaner gillar att rösta på en vinnare ger det honom en extra fördel, det som i USA kallas momentum.
Senatorn från Vermont var så säker på sin seger att han redan dagen före primärvalet i Nevada reste till Texas för att kampanja där. Texas är en av de 14 delstater som röstat på den så kallade Supertisdagen den 3 mars och där det är väldigt många delegater till det demokratiska partikonventet i sommar som står på spel.
Den klara segern i Nevada var viktigt för Sanders på flera sätt.
1. Det var det första av primärvalen som han vann med övertygande marginal. Det ser ut som Sanders kommer att nå nästan 50 procent av rösterna. Ingen av de andra kandidaterna lyckas ta sig över 20 procent.
2. Vinsten visar att Sanders politiska vision med en statlig sjukvårdsförsäkring för alla och gratis universitetsstudier inte längre ses som extrem och orealistisk av en stor del av den demokratiska väljarkåren. Trots att han öppet kallar sig demokratisk socialist är många amerikaner beredda att rösta på honom. Fler än som är beredda att rösta på de mer traditionella kandidaterna.
Vit dominans
3. Nevada visar att Bernie Sanders kan vinna delstater där latinos och afroamerikaner utgör en stor del av väljarbasen. Många kritiker pekade på att hans framgångar i de två första primärvalen skedde i två delstater där den vita befolkningen dominerar totalt.
Särskilt bra gjorde Sanders ifrån sig bland latinos. Vilket bådar gott inför Supertisdagen då en rad av de delstater med stor andel latinos går till val, exempelvis Kalifornien, Colorado, Arizona och Texas.
Kan Sanders vinna i en majoritet av Supertisdagens delstater så blir han mycket svår att stoppa. Även om han rent matematiskt har en bra bit kvar även då till de drygt 2 000 delegater som behövs för att vinna nomineringen så finns det i praktiken ingen annan som kan hinna ifatt honom.
Definitivt inte om mittenrösterna i partiet fortsätter att fördelas på ett stort antal kandidater.
Nevada krånglade till det hela ytterligare. Joe Biden som bara kom fyra respektive femma i Iowa och New Hampshire knep nu en andraplats. Det innebär att han åtminstone tillfälligt är tillbaka i matchen. Särskilt om han kan vinna i South Carolina på lördag.
– Media har varit snabba med att dödförklara oss men vi är fortfarande vid liv, deklarerade Biden på sin valvaka men utan att själv låta särskilt övertygad.
Ny i racet
Pete Buttigieg lyckades inte alls så bra i Nevada som i de två första primärvalen. Sannolikt gör han inte heller så bra ifrån sig i South Carolina. Amy Klobuchar som såg ut att ha fått med sig en stark medvind från New Hampshire gjorde åter ett svagt val. Kampen om mittenväljarna skärps samtidigt som en ny, penningstark kandidat kliver in i racet på Supertisdagen, Michael Bloomberg, miljardär och före detta borgmästare i New York.
Han slåss om samma väljare som Biden, Buttigieg och Klobuchar och bidrar till att ytterligare splittra upp de moderata rösterna. Vilket gör det ännu svårare att besegra Sanders.
Denne har visserligen fortfarande Elizabeth Warren som en utmanare på vänsterkanten men hon ser inte ut att utgöra något större hot mot den 78-årige senatorn.
Förutom den fina start Sanders fått i primärvalen har han två saker som talar till hans fördel.
Sanders har en omfattande gräsrotsrörelse spridd över hela USA. En kader av hängivna frivilliga som är beredda att jobba för att han ska bli vald.
På ett sätt som ingen annan kandidat får han sitt ekonomiska stöd från anhängarna. Inte nog med att han är den som samlar in mest pengar. Bidragen är uppdelade på många fler bidragsgivare än hos de övriga kandidaterna.
Sanders ser onekligen svårslagen ut.