Därför kan Corbyn inte fortsätta vägra nyval
Tidningen The Suns förstasida i dag är en illustration till varför Labourledaren Jeremy Corbyn i längden inte kan säga nej till ett nyval.
Då riskerar han att få stämpeln som fegis.
Får Corbyn sina villkor uppfyllda tyder allt på ett nyval.
Ingen av sidorna är egentligen särskilt pigg på att låta folket säga sitt. För båda innebär det stora risker.
Boris Johnson kan förlora och därmed bli den premiärminister som suttit kortast tid vid makten.
Även Corbyn kan förlora och riskerar då att Johnson genomdriver sin brexit utan ett avtal med EU.
Men i det politiskt destruktiva kaos som just nu råder i brittisk politik är det svårt att se någon annan lösning än nyval.
Det paradoxala är att Corbyn i går kväll sa nej.
Labourledaren har de senaste två åren konstant krävt att det ska hållas ett nyval. Men nu när Boris Johnson äntligen ger honom möjligheten så vägrade han nappa.
Skälet är enkelt.
Corbyn vill vara säker på att den nystiftade lag som förhindrar att landet lämnar EU utan ett avtal verkligen har trätt i kraft innan han går med på ett nyval. Han vill också vara säker på att Johnson inte försöker trixa med datumet för ett nyval i syfte att öka chansen för en avtalslös brexit.
Johnsons fälla
Den före detta labourledaren Tony Blair är en av dem som varnat för att Johnsons taktik är en fälla.
Men om Corbyn får sina krav uppfyllda har jag oerhört svårt att se hur han skulle kunna fortsätta vägra nyval.
I underhuset i går kallade premiärministern Corbyn för en fegis. Tabloidtidningen The Sun har i dag en bild på en kyckling där djurets ansikte bytts ut mot labourledarens och en rubrik där Corbyn kallas för fegis.
Det är en bild som riskerar att sätta sig ifall labourledaren i längden fortsätter trilskas.
Annars är det förståeligt om Corbyn är lite skraj. De konservativa har fått ett tydligt uppsving sedan Boris Johnson blev partiledare. I opinionsmätningarna är de klart större än labour. Men det är ändå långtifrån säkert att Johnson vinner ett nyval.
Se bara hur det gick för Theresa May när hon för två år sedan utlyste nyval i ett läge då partiet låg bra till i opinionsmätningarna. Efter en katastrofal valrörelse slutade det hela med att May var mycket nära att förlora sin majoritet.
Usel vecka för Boris
Johnson är en betydligt bättre kampanjpolitiker än May men det är ändå svårt att förutsäga hur väljarsympatierna förändras under tiden som valrörelsen pågår.
Hur reagerar väljarna exempelvis på Boris drag att stänga ner det folkvalda parlamentet i fem veckor för att förhindra dem från att stoppa en avtalslös brexit?
Hur påverkar det att han uteslöt 21 parlamentsledamöter från sitt eget parti som röstade emot regeringen trots att det var precis vad Johnson själv gjorde mot sin företrädare Theresa May?
Det har varit en minst sagt usel vecka för Boris Johnson. Han har förlorat tre viktiga omröstningar i parlamentet. Hans tre första som premiärminister.
Ovanpå det valde hans yngre bror Jo Johnson i dag att hoppa av regeringen och sin parlamentsplats på grund av att han har rakt motsatt uppfattning i brexitfrågan.
Hjälplös
Lillebror vill ha en andra folkomröstning för att avgöra frågan. Ett rött skynke för Boris. En schism som de brittiska medierna inte är sena med att slå upp stort. Något som strör ytterligare salt i Boris Johnsons sår.
Bilden av Johnson som en vinnare har fått sig en rejäl törn. Han ser mer och mer lika hjälplös ut som May gjorde.
Hur påverkar Corbyns extrema obeslutsamhet om brexit och det faktum att många labourväljare röstade för brexit i folkomröstningen 2016?
Den här gången finns extra många osäkerhetsfaktorer.
Liberaldemokraterna, som propagerar för en ny folkomröstning, har växt starkt liksom De Gröna. Båda partier skulle kunna ingå i en labourregerings underlag.
Sista chansen
På andra sidan finns Nigel Farage och hans brexitparti. De har tappat sedan Johnson blev premiärminister men skulle om de kom in i parlamentet utgöra ett stödparti för Johnson. Men de riskerar också att splittra de konservativas röster.
Storbritannien har ett valsystem som gör det extra svårt att förutsäga styrkeförhållandena i parlamentet utifrån vanliga opinionsmätningar. Majoritetsval i enmansvalkretsar innebär att varje valkrets räknas för sig. Den kandidat som får flest röster vinner. De övriga rösterna blir i praktiken värdelösa. Ett parti kan få många procent men ändå väldigt få parlamentsplatser.
Ett nyval är britternas kanske sista chans att göra sin röst hörd om brexit.
PODD: Vi reder ut – det händer med Brexit
I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Wolfgang Hansson om alla de senaste turerna kring Brexit.