Bland Schweiz alptoppar är det fördel Greta mot Trump
De rikas lekplats riskerar i år att bli spelplats för en konfrontation mellan USA:s president Donald Trump och miljöaktivisten Greta Thunberg.
Bland alptopparna i Schweiz ser Greta i förväg ut att gå segrande ur den striden.
I ryggen har hon en rapport som hävdar att alla de största framtida riskerna i världen kommer från klimathotet.
När Världsekonomiskt forum, WEF, drar igång för 50:e gången i Davos blir det första gången Greta Thunberg och Donald Trump kan ställas öga mot öga sedan deras närvaro på FN:s klimatmöte i New York i höstas.
Den gången då Gretas blick mot Trump sa mer än tusen ord och då Trump svarade med att hävda att Greta har problem med att kontrollera sin ilska.
Nu kan de två tänkas stöta på varandra igen i maktens korridorer i den exklusiva skidorten där de rika och mäktiga håller sitt årliga möte.
De är schemalagda att hålla tal samma dag.
Trump kommer till Davos samtidigt som han ställs inför riksrätt på hemmaplan för sina försök att använda en främmande makt för att smutskasta rivalen Joe Biden inför årets presidentval. Att åka till toppmötet och frottera sig med världseliten kan vara ett sätt för Trump av visa upp hur obekymrad han är över rättegången och hur styrd han anser den vara av en politisk "häxjakt".
Greta Thunberg kommer till mötet som en rekordung, ny maktfaktor efter att bland annat ha blivit utsedd till årets person av den amerikanska tidskriften Time förra året.
Hon är del av en grupp särskilt utvalda tonåringar som för första gången bjudits in till den exklusiva klubben.
Huvudsyftet med det årliga mötet är att hitta lösningar på de utmaningar världen står inför. De är i år värre än någon gång tidigare.
Topp fem-listan över hot
Topp fem-listan över långsiktiga hot i den årliga riskanalys som WEF gör består enbart av klimatrelaterade risker. Större än några av de krig och konflikter som just nu bubblar i världen.
En ökning av extremväder, att världen inte lyckas hejda den globala uppvärmningen i tid, naturkatastrofer, förlust av biologisk mångfald och miljökatastrofer orsakade av människan rankas som de fem värsta riskerna.
Rapporten bygger på intervjuer med 750 högre beslutsfattare och experter.
Bland övriga risker bedöms digital brottslighet, cyberattacker och tillgången på dricksvatten vara de värsta ihop med geopolitiska risker orsakade av den politiska polariseringen som gör att alltfler kör sitt eget race i stället för att samarbeta internationellt.
Intrycket är med andra ord att Greta Thunberg har fått betydligt mer gehör för sina synpunkter än Donald Trump hos världens mäktigaste och rikaste.
Hon kanske inte direkt kommer att vara bland vänner men det är uppenbart att världens ledare har tagit till sig hennes budskap på ett helt annat sätt än Trumps.
Den amerikanske presidenten är del i en allt tunnare skara av världsledare som är skeptiska till att människan bidrar till klimatförändringarna.
Propagerar för kol
Medan den absoluta majoriteten av världens länder arbetar för att minska sina utsläpp av växthusgaser för att genomsnittstemperaturen i världen inte ska öka mer än två procent fram till 2100 så fortsätter Donald Trump att propagera för att man ska använda mer kol, den smutsigaste av alla energikällor.
Han fortsätter också att montera ner det regelverk som Barack Obama byggde upp för att skydda USA från miljöförstöring.
Greta Thunberg är på sitt sätt en osannolik makthavare. Det enda hon egentligen gör är att uppmana politiker och beslutsfattare att lyssna på vad vetenskapen säger. Vilket inspirerat många andra skolungdomar att kräva samma sak.
Även om många politiker lyssnar så har de betydligt svårare att låta orden följas av handling. Många tvekar att vidta radikala åtgärder som hotar jobben i bilindustrin och hos olje- och gasbolag. För då blir det svårt att bli omvald.
Men som WEF:s ordförande Borge Brende uttyckte det när han sade att världen har tio år på sig att agera mot det akuta klimathotet.
– Att inte göra det vore liktydigt med när man satte ut däckstolar på det sjunkande Titanic.