Trots storsegern väntar mer brexithuvudvärk
Väljarnas utslag ser ut att bli en dramatisk seger för Boris Johnson och en brakförlust för Labour som kan tvinga Corbyn att avgå.
Men tro inte att brexithuvudvärken är över för det.
Även om Boris Johnson nu sannolikt får igenom sitt skilsmässoavtal återstår långa och svåra förhandlingar om ett nytt handelsavtal med EU.
När detta skrivs finns ännu inget färdigt resultat bara den vallokalundersökning som kom strax före midnatt.
Den visar dock en så stor ledning för Boris Johnson att det är osannolikt att han inte kan stanna kvar i Nr 10 Downing Street med en majoritet som är så betryggande att han kan få igenom sitt brexit-avtal i underhuset.
Inför det här valet hade premiärministern försäkrat sig om att alla de konservativa kandidater som ställde upp också säger ja till avtalet. Nej-sägarna i de egna leden rensades brutalt bort.
Taktiken ser ut att ha blivit ett fiasko
Utgången är givetvis en stor seger för den ifrågasatte Boris Johnson och hans taktik att göra valet helt och hållet till en fråga om brexit. Slår prognosen in helt innebär det den största segern för de konservativa sedan Margaret Thatchers dagar. Det är också den värsta förlusten för Labour i modern tid. Efter en sådan smäll blir det svårt för Jeremy Corbyn att sitta kvar.
Johnsons taktik att hålla sig till en mycket tydlig valslogan och undvika att diskutera så mycket annat betalade sig.
Hans lite otåliga och väldigt tydliga slagord "Låt oss få brexit överstökad" verkar ha appelerat till en majoritet av britterna. Även till en del av dem som helst sett att landet stannat kvar i EU men som är så less på den utdragna processen att de vill få ett avgörande, även om det går emot deras personliga övertygelse.
Mot Johnsons tydlighet stod en om inte förvirrad Jeremy Corbyn så åtminstone en betydligt krångligare Labourstrategi som krävde ytterligare en omförhandling med EU och en ny folkomröstning. Inget som lämpade sig för några effektiva slagord.
Därför satsade också Corbyn på att få valet att handla om allting utom brexit. Labour utlovade rekordstora statsningar på den sociala välfärden och framförallt på det av britterna älskade sjukvårdssystemet NHS.
Men taktiken ser ut att ha blivit ett fiasko.
Tvärtom var det många traditionella Labourväljare i framförallt de före detta gruv- och fabrikstäta delarna av norra England som bytte sida och röstade med de konservativa.
Större mandat att inta en tuff attityd mot EU
Oavsett vad man tycker om brexit eller den åtstramningspolitik som de konservativa drivit under snart tio år vid makten så har valutgången den fördelen att landet får en chans att gå vidare. Den förlamning som Storbritannien befunnit sig i ända sedan folkomröstningen sommaren 2016 då en knapp majoritet röstade för att lämna EU kan nu förhoppningsvis brytas.
Det är bra både för britterna och för resten av Europa.
Utträdet har redan skjutits upp flera gånger och även de som anser att landet förlorar stort på att lämna och som gärna hade sett att britterna stannat kvar i EU, börjar luta åt att det bästa ändå är att frågan får en slutgiltig lösning så fort som möjligt. Den utdragna osäkerheten är inte bra för någon.
Men den som tror att det hela nu är över misstar sig grovt.
Johnsons avtal handlar bara om skilsmässan. Nu ska ett nytt handelavtal med EU förhandlas fram och då kommer motsättningarna inom Boris Toryparti åter att flyta upp till ytan.
De hårda brexitörerna vill slippa alla EU:s regler. Men EU kommer inte att gå med på ett gynnsamt handelsavtal om britterna inte fortsätter följa EU:s regelverk på en rad områden. EU fruktar att Johnson vill förvandla Storbritannien till ett skatteparadis granne med EU som ska locka till sig investeringar.
Ju större majoritet som Boris Johnson får desto större mandat har han att inta en tuff attityd mot EU.
Tanken är att allting ska vara klart den 31 december nästa år. Många anser att den tidtabellen är alldeles för tight. I så fall är vi tillbaka i karusellen av att EU måste ge britterna mer tid.