Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

”De pratade för lite kris”

Aftonbladets Lena Mellin om riksdagsdebatten

En blek debatt utan några nyheter.

Så sammanfattar Aftonbladets politiska kommentator Lena Mellin partiledarnas insats i riksdagen.

– De pratade väldigt mycket Gaza och för lite kris, säger Mellin.

Lena Mellin.

Krisen i Mellanöstern fick stort utrymme i årets första partiledardebatt i riksdagen. Lite väl stort tycker Lena Mellin.

– Det är klart att det är otroligt oroväckande det som händer i Mellanöstern. Men på något sätt så är ju Sveriges möjligheter att göra något där betydligt mindre än möjligheterna att göra något här. Så jag tycker nog att det blev lite slagsida åt det hållet.

När det gäller finanskrisen och oron för jobben här hemma skötte sig De rödgröna något bättre än Alliansen, menar Lena Mellin.

– Jag tycker att regeringen var överraskande svag i att förklara varför man inte gör någonting nu. Oppositionen har utnyttjat det till fullo genom att kritisera regeringens passivitet som ibland kan verka ganska kallsinnig.

Men gav De rödgröna några egna besked?

– Nej, det gjorde de ju inte.

Regeringens bästa gren i dag var att behålla lugnet, säger Lena Mellin.

– De ger intryck av att stå ganska trygga i sin roll och det är väl deras främsta trumfkort.

Vilka vann, Alliansen eller De rödgröna?

– Jag vet inte. Oppositionen har utnyttjat sin oppositionsroll, men de har inte presenterat något alternativ. Regeringen har inte presenterat något överhuvudtaget. De vill bara få det att verka som om de har läget under kontroll, och det har de väl gjort något sånär. Men det blir ju väldigt lite nyheter, mer en sammanfattning av läget.

Aftonbladets
bloggar

Följ ämnen i artikeln