Aftonbladet

Dagens namn: Dennis, Denise

Misstänkt pyroman i Norrköping – flera bränder på kort tid

Uppdaterad 2023-04-30 | Publicerad 2023-04-29

Den senaste tiden har det brunnit på flera platser runt Norrköping och polisen misstänker nu att en pyroman härjar.

Under natten till lördag var det dags igen och en byggnad brann ner till grunden.

– Det har varit många bränder inom en liten geografisk yta, det gör att vi kikar på samband och gemensamma nämnare, säger Marcus Anefur, presstalesperson på polisen.

Räddningstjänsten larmades under natten ut till två platser i närheten av Norrköping.

I Hageby brann det i en ladugård vid ett stall. Spridningsrisken var stor och arbetet fokuserades på att förhindra spridning till intilliggande byggnader. Samtidigt fick branden brinna ut under kontrollerade former.

– Vi har inlett förundersökning om mordbrand, alternativt grov mordbrand, säger Marcus Anefur, presstalesperson på polisen.

Eftersläckningsarbetet bedöms pågå långt in på förmiddagen.

Tros vara anlagda

En kort stund innan hade det brunnit på en gård precis i närheten. I samband med ett inbrott hade någon tänt eld på en gardin.

– På platsen upptäckts en uppbruten dörr, men branden hade självslocknat och vi har upprättat en anmälan om försök till mordbrand, säger Marcus Anefur.

Polisen tror att båda bränderna är anlagda.

Misstänker en pyroman i området

Området runt Norrköping har den senaste tiden drabbats av ett flertal bränder. Cykelförråd, en glasskiosk och flera byggnader har satts i brand och polisen ser ett samband mellan bränderna och misstänker nu att en pyroman härjar i området.

– Vi har haft ett antal bränder i området den senaste tiden och vi tittar på ett samband mellan händelserna, säger Marcus Anefur, presstalesperson på polisen.

De platser som de brann på under natten har nu spärrats av och polisen genomför tekniska undersökningar.

LÄS VIDARE

Följ ämnen i artikeln