Aftonbladet

Dagens namn: Dennis, Denise

Två döda efter hotellkollaps i Tyskland – flera begravda i rasmassorna

Uppdaterad 11.05 | Publicerad 06.25

Två personer har dött efter att ett hotell rasat i den tyska staden Kröv.

Tre personer är fortfarande fast i rasmassorna.

Huset rör fortfarande på sig, vilket försvårar räddningsarbetet, uppger räddningstjänsten.

Vid 23-tiden på tisdagskvällen kollapsade delar av ett hotell i Kröv i delstaten Rheinland-Pfalz i västra Tyskland. Kröv ligger mitt i Moseldalen, Tysklands mest kända vindistrikt, som varje år besöks av miljontals turister.

Vid olyckstillfället ska 14 personer befunnit sig i byggnaden. Fem lyckades ta sig ut oskadda. Nio andra begravdes under rasmassorna.

Två personer, en man och en kvinna, ska ha dött direkt när byggnaden rasade, uppger räddningsledaren Jörg Teusch vid en presskonferens på onsdagsförmiddagen.

Hotellet kollapsade under tisdagskvällen.

250 räddningsarbetare på plats

En stor räddningsinsats inleddes på tisdagskvällen och flera intilliggande bostäder evakuerades. Runt 250 räddningsarbetare från brandkåren, polisen och sjukvården ryckte ut till platsen.

”Det är en extremt krävande insats eftersom räddningstjänsten bara kan ta sig in i byggnaden med stor försiktighet”, skriver den lokala polismyndigheten i ett uttalande.

Vid onsdagsförmiddagens presskonferens berättar man att huset fortfarande rör på sig. Enligt mätsensorer rör sig huset ungefär med fyra millimeter i timmen. Det komplicerar arbetet då rasrisken är fortsatt stor, rapporterar lokala tv-kanalen SWR.

Runt 09.30 på onsdagsmorgonen hade fyra personer, bland dem en tvåårig pojke, och en hund räddats. Pojkens mamma är också en av de fyra som räddats medan pojkens pappa är en av tre som fortfarande är kvar i rasmassorna.

Räddningspersonalen har kontakt med samtliga och är hoppfulla om att kunna få ut dem vid liv även om de är svårt skadade, enligt räddningsledaren Jörg Teusch.

Orsaken till varför hotellet rasade är fortfarande oklart, men enligt räddningstjänsten är det en av de övre våningarna som helt gett vika.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln