Aftonbladet

Dagens namn: Lars

Lista: Här är demokraterna som vill se Biden avgå

Publicerad 2024-07-12

Peter Welch.

Det är osäkra tider för Joe Biden.

Totalt 17 demokrater har officiellt uppmanat presidenten att hoppa av valkampanjen – hittills.

  • Peter Welch, senator för Vermont: ”Vi kan inte bortse från president Bidens katastrofala debattinsats. Vi kan inte ignorera de legitima frågor som har ställts sedan den kvällen”, skrev Welch i ett debattinlägg i tidningen The Washington Post efter katastrofdebatten med Trump.
Eric Sorensen.
  • Eric Sorensen, representant för Illinois: "Det är viktigare än någonsin att våra grannar har en presidentkandidat som kommer att kommunicera en positivvision för varje person i detta land, skrev han på X. ”Jag hoppas att president Biden kommer kliva åt sidan i sin kampanj som president.”
Scott Peters.
  • Scott Peters, representant för Kalifornien: "Jag ber president Biden att dra sig ur presidentvalskampanjen. Insatserna är höga och vi är på en förlorande kurs”, sa han bland annat i ett uttalande.
Jim Himes.
  • Jim Himes, representant för Connecticut: ”Valet 2024 kommer att definiera framtiden för amerikansk demokrati, och vi måste lägga fram den starkaste kandidaten som kan möta hotet från Trumps utlovade MAGA-auktoritarism. Jag tror inte längre det är Joe Biden”, skrev han på X.
Greg Stanton.
  • Greg Stanton, representant för Arizona: ”För den amerikanska demokratins skull, och för att fortsätta göra framsteg med våra gemensamma prioriteringar, tycker jag det är dags för presidenten att kliva åt sidan som vår nominerade”, skrev han på X.
Ed Case.
  • Ed Case, representant för Hawaii: ”Jag tycker inte att president Biden bör fortsätta sin kandidatur för omval som president”, sa han i ett uttalande.
Brad Schneider.
  • Brad Schneider, representant för Illinois: ”Jag älskar president Biden. Jag är evigt tacksam för hans ledarskap och service till vår nation. Tiden har dock kommit för president Biden att heroiskt skicka över facklan till en ny generation av ledarskap...”, sa han i ett uttalande.
Hillary Scholten.
  • Hillary Scholten, representant för Michigan: ”...Det är dags för honom att kliva åt sidan från valet och tillåta en ny ledare att kliva upp”, skrev hon på X.
Earl Blumenauer.
  • Earl Blumenauer, representant för Oregon: ”Även om detta är ett beslut för presidenten och första damen, hoppas jag att de kommer till slutsatsen jag och andra har: President Biden bör inte vara den demokratiska presidentkandidaten”, sa han i ett uttalande.
Pat Ryan.
  • Pat Ryan, representant för New York: ”Joe Biden är en patriot men är inte längre den bästa kandidaten för att besegra Trump”, skrev han på X.
Mikie Sherrill.
  • Mikie Sherrill, representant för New Jersey: ”Eftersom jag vet att president Biden bryr sig djupt om vårt lands framtid, ber jag honom att säga att han inte kommer att kandidera för omval och kommer att hjälpa till att leda oss genom en process mot en ny nominerad”, sa hon i ett uttalande.
Adam Smith.
  • Adam Smith, representant för Washington: ”Presidentens prestation i debatten var alarmerande att de och det amerikanska folket har gjort klart att de inte längre ser honom som en trovärdig kandidat för att tjäna fyra år till som president”, sa han i ett uttalande.
Angie Craig.
  • Angie Craig, representant för Minnesota: ”"Det här är inte ett beslut jag har kommit till lättvindigt, men det är helt enkelt för mycket som står på spel för att riskera ett andra Donald Trump-presidentskap", sa hon i ett uttalande.
Mike Quigley.
  • Mike Quigley, representant för Illinois: "Herr President, ditt arv är satt. Vi är skyldiga dig den största tacksamhetsskulden. Det enda du kan göra nu för att befästa det för all framtid och förhindra total katastrof är att avgå och låta någon annan göra det här”, sa han i ett uttalande.
Seth Moulton.
  • Seth Moulton, representant för Massachusetts: "President Biden har gjort en enorm tjänst för vårt land, men nu är det dags för honom att följa i en av vår grundares, George Washingtons, fotspår och kliva åt sidan för att låta nya ledare resa sig och kampanja mot Donald Trump”, sa han i ett uttalande.
Raul Grijalva.
  • Raul Grijalva, representant för Arizona: "Vad han behöver göra är att axla ansvaret för att behålla den stolen - och en del av det ansvaret är att ta sig ur det här loppet”, sa han i en intervju med The New York Times.
  • Lloyd Doggett, representant för Texas: ”Till skillnad från Trump har Biden alltid prioriterat USA och inte sig själv, och jag hoppas att han kommer att ta det smärtsamma och svåra beslutet att avgå, sa han i ett uttalande. Doggett var den första att uttala sig offentligt om att be om Bidens avgång.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln