Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Fatima, Leila

Tesla på svarta listan – gör inte rätt mot klagande kunder

Uppdaterad 09.06 | Publicerad 08.18

Inom motorbranschen, där Tesla ingår, har 71 företag valt att inte ersätta sina kunder.

Biltillverkaren Tesla är ett av de bolag som toppar Råd & Röns svarta lista, då de valt att inte ersätta sina kunder efter klagomål.

Även flera flygbolag som inte gett ersättning för förseningar och inställda flyg enligt EU:s regler toppar listan.

Fler företag än någonsin tar sig in på Råd & Röns ”Svarta listan” – där bolag tas upp som inte gjort rätt för kunder efter klagomål.

Flest är företagen inom motorbranschen, där 71 företag valt att inte ersätta sina kunder efter anmälan till Allmänna reklamationsnämnden. I den gruppen ingår bland annat biltillverkaren Tesla.

Nästa vanligast är reseföretag, framförallt flygbolag. Där toppar Turkish airlines, Ryanair och Wizzair. Ofta handlar ärendena om inställda eller försenade flyg där flygbolagen valt att inte ersätta enligt EU:s regler.

Bolagen i motorbranschen står för de största summorna i avvisade klagomål, emot Allmänna reklamationsnämndens beslut. För Teslas del handlar det om 3 714 775 kronor som de valt att inte ersätta klagande kunder med.

Sammanlagt har 235 företag satts upp på Råd & Röns svarta lista då de inte valt att följa Allmänna reklamationsnämndens beslut.

Turkish airlines är företaget med flest nya ärenden.

ANNONS