Jonathan Hayes, 63, försökte stoppa knivdådet i Southport

Uppdaterad 08.39 | Publicerad 07.58

Skräckfilmsliknande scener utspelade sig när knivmannen gick till attack mot barnen på dansstudion i Storbritannien.

Då sprang Jonathan Hayes, 63, in för att stoppa dådet – och höggs i benet.

– Han hörde skrik och gick ut, såg angriparen, såg att han skadat ett barn och försökte ta kniven från honom, säger hans fru till The Telegraph.

Runt 25 barn mellan åldern sex och elva år hade anmält sig till danskursen i staden Southport på måndagen. Då klev knivmannen in och började angripa deltagarna med kniv.

Totalt fördes elva personer till sjukhus och två barn miste livet, rapporterar brittiska medier. Åtta av dem, varav flera barn, är fortfarande i kritiskt tillstånd.

Vittnen på plats beskriver gårdagen som ”scener ur en skräckfilm” med föräldrar som hade blodtäckta barn i famnen.

Försökte stoppa attacken

Vid platsen fanns också företagaren Jonathan Hayes som sprang mot skriken för att stoppa attacken.

– Vårt kontor ligger i samma byggnad som dansstudion, han hörde skrik och gick ut, såg angriparen, såg att han skadat ett barn och försökte ta kniven från honom och blev huggen i benet, säger hans fru Helen, 57, till The Telegraph.

Dansstudion ligger undangömt i en liten gränd och man måste känna till att det var barn där, enligt Helen som spenderade hela dagen med hennes man på sjukhus.

– Han är upprörd över att han inte kunde vara till mer hjälp. Fysiskt kommer han klara sig, mentalt vet jag inte, säger hon till tidningen.

En 17-årig pojke har gripits misstänkt för brottet. Polisen har bekräftat att han är hemmahörande i orten Banks, som ligger nära Southport. Händelsen utreds inte som terrorbrott i nuläget.

”I detta tidiga skede pågår utredningen för att fastställa motivet till denna tragiska händelse, och vi skulle uppmana folk att inte spekulera medan utredningen pågår”, skriver polisen i pressmeddelandet.

Kungaparet: ”Djupt chockade”

Storbritannien är nu i sorg efter gårdagens blodiga attack.

”Min fru och jag är djupt chockade över att höra om den hemska attacken i Southport”, skriver Kung Charles på X och fortsätter:

”Vi skickar våra djupaste kondoleanser till de familjer som förlorat anhöriga och de som påverkats av den fruktansvärda attacken.”

Även landets premiärminister Keir Starmer har kommenterat händelsen på X:

”Det är fruktansvärda och djupt chockerande nyheter som kommer från Southport. Mina tankar går till alla drabbade”.

ANNONS