Död man föll från himlen

Publicerad 2012-09-11

Gatan i västra London där den döde mannen hittades.

Mannen hittades död på en gata  i söndags.

Nu misstänker polisen att han fallit ut från ett flygplan.

Vid åttatiden i söndags morse larmades polisen ut till en gata i västra London. Där hade en man påträffats död, rapporterar Sky News.

Låg på trottoaren

Nu misstänker polisen att han var fripassagerare på ett flygplan – och föll ut strax innan landningen.

Platsen där mannen hittades ligger under inflygningsvägen till Heathrows södra landningsbana.

– Det var poliser och ambulanser överallt. Där var mycket blod överallt, över hela gatan och på en bil, säger Joe Dodd, som bor på gatan där mannen hittades.

Tony Dixon, redaktör för Airliner World magazine, säger till Sky News att mannen kan ha gömt sig i utrymmet för landningsställen och ramlat ut när flygplanet fällt ut landningsställen inför landning.

”Fryser ihjäl”

– Många antar att det finns mycket plats runt landningsställen när de ser dem utfällda, men det är inte ett varmt ställe. Ett flygplans hjul är varma i ungefär en timme eller så efter att det lyft, så om någon försöker gömma sig där fryser den ihjäl efter ett tag – om den inte redan dött av syrebrist, säger han.

En talesman för Londonpolisen säger att dödsorsaken inte är fastställd och att kroppen nu ska obduceras.

Det har hänt tidigare att desperata människor försöker färdas som fripassagerare på flygplan.

2010 greps en rumänsk man i 20-årsåldern efter att han gömt sig i utrymmet för landningsställen i ett flygplan från Wien.

Hittade kroppsdelar i trädgården

Experter har sagt att han överlevde tack vare att planet flög lågt för att undvika dåligt väder.

2007 föll mänskliga kroppsdelar från ett flygplan på väg in för landning i New York. En kroppdel hittades i en villaträdgård. Planet var från Sydafrika och polisen misstänkte att kroppsdelarna tillhörde en fripassagere.

2000 inträffade en liknande händelse, också i New York. En död man hittades på Long Island av en kvinna som var ute med hunden. Polisen misstänkte att han fallit från ett plan på väg in mot JFK-flygplatsen.

ANNONS