Ung svenska mördad i Phuket

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-15

Hittades knivhuggen på stranden

Det var kvinnans väninna som hittade kroppen på stranden strax före lunch.

Enligt thailändsk polis har den unga svenskan blivit överfallen av flera personer.

Hon knivhöggs till döds.

Kroppen upptäcktes idag vid 11.30 lokal tid, på stranden i Mai Khao i norra Phuket, en av de populäraste turistorterrna i Thailand.

– Hon hittades någon gång under lördagen och vi har underrättat hennes anhöriga i Sverige nu. Det här är oerhört tragiskt för familjen och hänsyn till dem vill vi just nu inte säga mer än så, säger Tobias Nilsson vid svenska UD:s presstjänst.

Överfölls av flera personer

Den 27-åriga svenskan hade rest till Phuket tillsammans med en väninna och de bodde enkelt i en bungalow på stranden, som är en av de populäraste på den stora ön och mer än en mil lång.

Det var den jämnåriga väninnan som hittade kroppen. 27-åringen låg ungefär 300 meter från hotellet och bara ett stenkast från vattnet.

Allt pekar på att svenskan överfallits med kniv och att hon kämpat för sitt liv.

Knivhöggs i halsen

– Vi tror att tre-fyra personer var inblandade i den här attacken, som kan ha var ett våldtäktsförsök. Kvinnan var klädd i baddräkt och hade fått flera knivhugg i halsen, säger Somkid Khaosang, talesman för den lokala polisen i Tah Chat Chai.

Enligt polisen i Phuket hade den 27-åriga svenskan under förmiddagen sagt till sin väninna att hon skulle ta en promenad.

Väninnan stannade kvar och läste, men när 27-åringen inte kommit tillbaka 90 minuter senare blev väninnan orolig, skriver DN.se.

– En och en halv timme senare tyckte kvinnan i tältet att vännen varit borta väldigt länge. När hon går ut hittar hon kamraten död en bit bort på stranden, säger polisinspektör Jirabhop Bhuridej till DN.se.

Väninnan chockades svårt och har fått hjälp av personal på svenska generalkonsulatet i Phuket.

Ingen gripen

Svenska ambassaden är stängd och har ännu inte gått att nå för en kommentar, men generalkonsulatet i Phuket är inkopplat på fallet.

– Det här är fruktansvärt. Här lever man ju livet på stranden och det som hänt är förfärligt, säger Silvia Jurich vid konsulatet.

Där har man hjälpt 27-åringens väninna, som chockades svårt och som nu fått läkarvård.

Det fianns sent på lördagen ännu inga uppgifter om att någon gripits för dådet.

Attacken på stranden är enlig polisen det första mordet i området på många år.

Tipsa |
Aftonbladet