Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Ellen, Lena

Djurskötare dödad av tiger i Florida

Publicerad 2016-04-16

En djurskötare har dödats av en tiger på ett zoo i Palm Beach i Florida.

Stacey Konwiser, 38, hade arbetat på djurparken i tre år och beskrivs som mycket erfaren.

– Man ger sig inte in i den här branschen utan att förstå farorna, säger talespersonen Naki Carter enligt CNN.

Stacey Konwiser var chef över tigerskötarna på Palm Beach Zoo. På fredagseftermiddagen lokal tid attackerades hon av en av djurparkens fyra malayatigrar, en 13-årig hane, rapporterar amerikanska medier.

Efter att tigern skjutits med bedövningsmedel kunde Stacey Konwiser föras i helikopter till sjukhuset St. Mary's Medical Center, men hennes liv gick inte att rädda.

Fördes till souvenirshopen

Attacken inträffade i ett utrymme där tigrarna sover och äter, en plats som inte är synlig för allmänheten, uppger talespersonen Naki Carter enligt AP. För säkerhets skull fördes besökarna till souvenirshopen innan det kort därefter beslutades att parken skulle stängas.

– Inga gäster eller besökare var någonsin i fara, säger Naki Carter.

Kan väga 130 kilo

Stacey Konwiser hade arbetat på djurparken i tre år och talespersonen Naki Carter beskriver henne som mycket erfaren med tigrar. Även Stacey Konwisers man arbetar på Palm Beach Zoo.

– Det har var hennes specialitet. Hon älskade tigrar. Man ger sig inte in i den här branschen utan en kärlek till djuren och en förståelse för farorna, säger Naki Carter.

Djurparken har inte velat svara på om den aktuella tigern orsakat andra incidenter.

Malayatigern är en utrotningshotad art som i vilt tillstånd lever på Malackahalvön i Sydostasien. År 2013 uppskattades det att det fanns mellan 250 och 340 malayatigrar. Hantigrarna kan bli 2,8 meter långa och väga upp till 130 kilo.

ANNONS