Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Nils

Sexskandalen kring Herman Cain växer

Publicerad 2011-11-03

Favorit Men nu växer sexskandalen kring Herman Cain.

Republikanernas Herman Cain har den senaste tiden seglat upp som en storfavorit inför valet nästa år.

Men en sexskandal på 90-talet kan sätta stopp för drömmen om presidentposten.

En tredje kvinna har nu trätt fram och berättar om sexuella trakasserier.

DE VILL UTMANA OBAMA Från vänster: Rick Santorum, Herman Cain, Ron Paul, Mitt Romney, Michele Bachmann, Tim Pawlenty, Jon Huntsman, Newt Gingrich.

Pizzakungen Herman Cain, som vill bli Republikanernas presidentkandidat, har problem med en gammal sexhärva.

Det var i slutet av förra veckan som The New York Times och nyhetssajten Politico avslöjade att två kvinnor under 90-talet anklagade Herman Cain för sexuella trakasserier, och att han sedan gjort upp med båda i godo.

Fick årslön

Tidningen skriver att den ena kvinnan, som var anställd inom Nationella restaurangförbundet vilket Herman Cain ledde under 90-talet, fick en årslön på 35 000 dollar (230 000 kronor) för att lämna sitt jobb.

Hur uppgörelsen med den andra kvinnan sett ut skriver inte tidningen, inte heller exakt hur de sexuella trakasserierna ska ha gått till.

Förnekade allt

När nyheten kom ut förnekade Herman Cain att det fanns en uppgörelse, men senare i en intervju med CNN ändrade han sig och sa att det handlade om ordval.

Han ansåg att han hade en överenskommelse med en kvinna, inte en uppgörelse.

Och nu rapporterar AP om att ytterligare en kvinna trätt fram och berättar om opassande kommentarer och insinueringar.

Enligt kvinnan ska Cain, samtidigt som de andra sexuella trakasserierna ska ha ägt rum, även berättat för henne hur attraktiv hon var. Han ska också ha berättat hur han brukade prata med andra om hur hon såg ut och han ska även ha gjort ”flera opassande gester” mot kvinnan.

”Smutskastningskampanj”

Herman Cain har vid upprepade tillfällen förnekat att han skulle ha trakasserat någon och hans stab hävdar att Cain utsatts för en smutskastningskampanj.

Det är dock inte demokraterna som försöker förstöra för motståndaren – utan attacken ska komma inifrån det republikanska partiet:

Cains stab pekar ut republikanen och konkurrenten Rick Perry som den skyldige.

Perrys pr-stab förnekar all inblandning i det hela, och hävdar i sin tur att det kan vara ytterligare en kandidat som ligger bakom det hela: Mitt Romney.

Och Mitt Romneys team förnekar naturligtvis all inblandning.

Kamp mot klockan

De republikanska politikerna för nu en kamp mot klockan, vem av dem som ska utses till partiets officiella kandidat och slåss mot den sittande presidenten Barack Obama i valet nästa år.

Efter att både Perry och Romney länge varit storfavoriter seglade Herman Cain snabbt upp den senaste månaden som en ny toppkandidat.